Osijek
IZLOŽBA U CENTRU "IVAN ŠTARK

Kupnjom slike pomažete nabavi sjenice za dvorište
Objavljeno 14. lipnja, 2021.
Eksplozija boja i mašte učeničkih likovnih radova dočekala nas je u predvorju Centra za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark”. U ponedjeljak otvorena izložba “Moj svijet” rezultat je suradnje Centra i Udruge “Vijuga”, u okviru zajedničkog projekta “Obojimo puno srce ljubavi”, a čemu je krajnji cilj nabava sjenice za dvorište “Štarka”.

- Učenici su od ožujka do svibnja stvarali likovne radove, a u cilju humanitarne akcije kojom se pokušava podignuti kvaliteta rada naše ustanove, odnosno naših učenika. Novcem prikupljenim ovom humanitarnom akcijom želimo nabaviti sjenicu gdje će učenicima biti omogućena izvanučionična nastava, ali i boravak na otvorenome, što je i preporuka epidemiologa za vrijeme koronavirusa.

I predsjednik Udruge “Vijuga” Darko Grundler ima samo riječi hvale za likovne radove koje su stvarali različitim likovnim tehnikama. Tako su neki crtali tušem ili olovkom, neki slikali vodenim bojama ili temperama, a zanimljivo je, kaže Grundler, što su nastajali radovi šarolikih boja.

- Baš smo željeli vidjeti kako izgleda njihov svijet u njihovim očima i ugodno smo se iznenadili. Uz to što su nastali prekrasni radovi, uspije li i humanitarna prodaja, polaznici Centra za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” dobit će i sjenicu gdje će moći provoditi svoje vrijeme, odnosno pohađati nastavu - dodao je Grundler.

Izložbom je oduševljena i učiteljica likovne kulture Ivana Daun, koja je radove također doživjela kao šarenilo boja, što jasno pokazuje kako polaznici vide svijet oko sebe.

- Svatko od njih radio je u svojoj najdražoj tehnici i smatram da je to vrlo dobra ideja, i to s plemenitim ciljem - zaključila je Daun.

Dopredsjednica Udruge “Vijuga” Mihaela Pintar pozvala je sve koji to žele da pogledaju izložbu bilo uživo ili virtualno. Naime, u predvorju Centra izložba će se moći pogledati do 18. lipnja, do kada traje nastava, no ondje će biti postavljena i tijekom ljeta, kao i na internetskoj stranici www.obojimosrcepunoljubavi.vijuga.hr. Ako želite donirati, učinite to uplatom na račun u Addiko bank d.d., na iduće podatke: IBAN: HR142500009110201079, SWIFT HAABHR22, opis plaćanja je “Donacija Obojimo puno srce ljubavi”. M. Mihelić



Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike