Osijek
ZAMJENIK GRADONAČELNIKA RADIĆA

Vulin: Pristupačnija i brža javna uprava
Objavljeno 15. lipnja, 2021.
Ono što meni više leži tehnička su područja, od komunalnog gospodarstva do digitalizacije

Dragan Vulin svakako nije nepoznato ime na osječkoj javnoj i političkoj sceni. U protekle je četiri godine bio predsjednik Županijske skupštine, imao je mandat vijećnika u Gradskom vijeću, a mandat prije toga bio je zamjenik osječko-baranjskog župana. Radi kao poslijedoktorand na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, na kojemu je studirao, a potom i stekao akademski stupanj doktora znanosti. I dalje je profesionalno zaposlen na Fakultetu, Vulin je, naime, odlučio obnašati dužnost zamjenika gradonačelnika bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu Osijeku. Ivan Radić još mu je prije tri godine ponudio da bude dio njegova tima...



- Gradonačelnik Radić i ja dugo se poznajemo, čak smo shvatili da smo u osnovnoškolskoj dobi zajedno trenirali košarku u istom klubu. Priča oko stvaranja tima "Nove energije" počela je još 2018. godine i tada je Radić prvi put spomenuo kako je njegova želja da budem dio njegova tima. No svi koji su u politici znaju kako su tri godine iznimno dugo razdoblje, u kojemu se mnogo toga može promijeniti. No naposljetku se pokazalo da smo dobar tim, pred kojim je sada opravdati povjerenje koje smo dobili na izborima - kaže Vulin.

Koje su njegove nove dužnosti, pitamo, a Vulin odgovara kako su se još tijekom predizborne kampanje dogovorili da će ta podjela biti utemeljena na prethodnim iskustvima i struci.

- Ono što meni više leži tehnička su područja, od komunalnog gospodarstva do digitalizacije. Vodit ću računa o školstvu, udrugama... Za mandata u Županiji bio sam predsjednik Odbora za dodjelu sredstava udrugama, pa sam sudjelovao i u razvijanju informacijskog sustava za dodjelu sredstva, te ćemo nešto slično pokušati i sada u Gradu. Ipak, svjestan sam da se ni kolegica Crnković ni ja nećemo moći baviti samo određenim resorima, jer puno je projekata koji su multidisciplinarni. No glavna, strateška odrednica je da javnu upravu općenito učinimo bržom i pristupačnijom - kaže novi dogradonačelnik.

Dragan Vulin je oženjen, ističe, sretan je sa svojom obitelji i zadovoljan životom. I divnim prijateljima, koje smatra velikim bogatstvom.

- U svome relativno kratkom razdoblju bavljenja politikom prošao sam kroz turbulencije, i zbog toga spominjem prijatelje, jer tek onda vidiš tko ti je to doista. Kao političar izložen si očima javnosti i puno ljudi o tebi sudi samo prema slici iz medija. Sada imam dovoljno energije, i zaista u onom pozitivno smislu, a siguran sam da to vrijedi za sve nas troje, gradonačelnika Radića i kolegicu Crnković, da imamo želju za dokazivanjem, da pokažemo što možemo napraviti u ove četiri godine. A onda ćemo vidjeti... - realan je Dragan Vulin.

Dario Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike