Osijek
ZAMJENICA GRADONAČELNIKA RADIĆA

Crnković: Osijek još bolji za sve nas
Objavljeno 15. lipnja, 2021.
Nazire se i nacrt rebalansa proračuna, što će pokazati proaktivnost i konkretnost novog tima

Jasenka Crnković rođena je u Osijeku, gdje je završila osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, potom i diplomirala na Ekonomskom fakultetu. Sada je na doktoratu na Interdisciplinarnom međunarodnom doktorskom studiju "Poduzetništvo i inovativnost" također na osječkoj Ekonomij. Za sebe će reći, profesionalno, da je financijaš, bankarica, cijeli je život "u brojkama". Uostalom, na mjesto zamjenice gradonačelnika dolazi s pozicije direktora osječke poslovnice Kent banke.



Je li bila iznenađena kada joj je ponuđeno kandidirati se za zamjenicu gradonačelnika?

- Kroz svoj sam posao i iskustvo surađivala sa širokim krugom klijenata, pa tako, među ostalima, i s dijelom tima koji je bio uključen u stvaranje "Nove energije". Politika mi do tada nije bila presudna, pa sam bila iznenađena kada mi je Ivan Radić ponudio da budem dio njegova najbližeg tima. Bilo mi je drago, osjećala sam ponos, ali i odgovornost. Odluka se nije dogodila preko noći, no prevagnulo je razmišljanje da mogu svojim profesionalnim iskustvom i kompetencijama pomoći u funkcioniranju našeg grada i učiniti ga još boljim mjestom za život svih nas, pogotovo naše djece. To je motiv zbog kojega sam krenula u ovu priču - kaže Crnković.

To bi trebalo značiti da će joj u opisu dužnosti biti briga o gradskim financijama i gospodarstvu, no dočekalo ju je prazno mjesto upravo pročelnika Odjela za gospodarstvo.

- Ondje će trebati generirati puno više aktivnosti koje neće biti usmjerene isključivo na subvencioniranje poduzetnika, nego ćemo biti proaktivniji kako bismo pomogli da kao Grad postanemo brži, jednostavniji servis gospodarstvu - lokalnom i investitorima. To je nešto što moramo u ovakvom stanju sustava promijeniti - kaže Crnković.

S druge strane, stanje je gradske blagajne vrlo dobro.

- Preuzeli smo Grad s poprilično dobrim stanjem na žiroračunima. Što se tiče zaduženosti Grada, ona se kroz godine smanjivala; nema ni nepodmirenih potraživanja, sve je korektno. Maksimalno smo se odmah uključili, poduzeli određene korake, gdje će se vrlo brzo vidjeti rezultati i u povećanju i poboljašanju likvidnosti i u smanjenju dijela rashoda - kaže Crnović. Nazire se i nacrt rebalansa, što će odmah pokazati proaktivnost i konkretnost novog tima u ispunjavanju zadanih ciljeva.

Naposljetku, Jasenka Crnković privatno. Udana je, majka jednog djeteta, s obitelji provodi najviše slobodnog vremena.

- Često smo vani, puno u šetnji po prirodi, s nama je i naš kućni ljubimac, pas Bepo. Suprug je diplomirani pravnik, ali i glazbenik, pa smo i u taj dio dosta uključeni slušanjem glazbe i odlascima na koncerte. Učiteljica sam skijanja, dobro se snalazim i na teniskom terenu - otkriva nova osječka dogradonačelnica.


Dario Kuštro
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike