Novosti
STOŽER: SAMO JEDNA NOVOPOZITIVNA OSOBA

Tijekom vikenda cijepljeno 3814 građana
Objavljeno 14. lipnja, 2021.

Tijekom vikenda, 12. i 13. lipnja 2021. godine na području Osječko-baranjske županije na sedam punktova organiziranih za građane koji su se odlučili cijepiti protiv koronavirusa, a nemaju dogovoren termin, cijepljeno je ukupno 3.814 osoba.

- Naši građani su očito svjesni prednosti koje donosi cijepljenje protiv koronavirusa, pa možemo biti zadovoljni odazivom na svim cijepnim mjestima. Upravo stoga sutra ćemo na sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije odlučiti kada i na kojim mjestima će se ponovno organizirati ovako otvoreno cijepljenje, dakle na koje građani mogu doći bez prethodne najave. Dovoljno je samo ponijeti osobne dokumente, odnosno zdravstvenu iskaznicu, a djeca starija od 12 godina koja se također žele cijepiti trebaju doći u pratnji roditelja - kaže Mato Lukić, načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Nataša Turić ističe kako prema jučerašnjim podacima procijepljenost na području Osječko-baranjske županije iznosi 43 posto.  Promatra li se samo podatke za cijepljenje bez prethodnog najavljivanja tijekom protekla dva dana oni su sljedeći: na punktu Gradski vrt u Osijeku cijepljeno je 949 osoba, u dvorani Zrinjevac 703, u Đakovu 870, u Belom Manastiru 400, Našicama 366, Valpovu 340 te u Čepinu 186. Svi su primili cjepivo Pfizer.

Inače, u zadnjih 24 sata za područje Osječko-baranjske županije ukupno je obrađeno 34 uzoraka od kojih je samo jedan bio pozitivan na koronavirus i ta osoba je iz Osijeka. Na bolničkom liječenju je ukupno 18 osoba i to 12 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i šest u Općoj županijskoj bolnici Našice. Nijedan pacijent nije na respiratoru, a srećom nema ni preminulih. U samoizolaciji se trenutno nalazi 445 osoba. M. Mihelić