Sport
GARETH SOUTHGATE I ENGLEZI ZADOVOLJNI STARTOM

Ključ uspjeha bio je stalni pritisak na hrvatske veznjake
Objavljeno 13. lipnja, 2021.

Gordi Albion prekinuo je neugodnu tradiciju i prvi put Europsko nogometno prvenstvo počeo pobjedom. Nisu Englezi odigrali neku veliku utakmicu, ali i to je bilo dovoljno za minimalnih 1:0 protiv neuvjerljive Hrvatske. Izbornik "lavova" Gareth Southgate bio je zadovoljan nakon susreta, njegova momčad je napravila ono što se od nje očekivalo na Wembleyju.



- Sretan sam što smo razveselili naše navijače na stadionu, ali i navijače diljem zemlje. Kontrolirali smo veći dio utakmice i nismo dali Hrvatskoj puno prilika i izgledali smo opasnije. Ključ je bio stvarati stalni pritisak na hrvatske veznjake i to smo uspjeli - kazao je Southgate.

Iako se gledateljima možda činilo kako je strašni engleski napad igrao "pod ručnom", čini se kako su Hrvatsku svi redom shvatili vrlo ozbiljno, pa su domaćini bili dosta oprezni, Southgate kaže kako je njegova momčad samo odigrala vrlo zrelo.

- Bila je to važna utakmica, težak suparnik, nevjerojatna vrućina i naša momčad s dosta mladih igrača. Svi mogući razlozi bili su ovdje da momčad bude nervozna, ali bili smo smireni i koncentrirani. Dobro smo se postavili, znali smo da će to biti utakmica s malo prilika i da onu pravu kad dobijemo moramo iskoristiti. Mogli smo i ranije povesti, ali i ovako smo zadovoljni kako je završilo.

Nakon Hrvatske, "lavove" čeka otočki derbi, utakmica koja je za obje momčadi jako važna. Ne samo zbog nogometa. Englezi u 2. kolu skupine igraju sa Škotskom.

- Sad ćemo malo uživati u pobjedi, a već od ponedjeljka fokus ćemo okrenuti prema Škotskoj. To je važna utakmica u kojoj možemo osigurati prolazak dalje. Znamo samo da nas očekuje novi izazov. Protiv Hrvatske je bilo dobro i zadovoljan sam mnogim stvarima, ali možemo mi biti još bolji - dodao je engleski izbornik Gareth Southgate, koji je označen kao čovjek koji napokon može Englesku odvesti do kraja Eura. Prvi dobar korak je napravljen, na Wembleyju je pala Hrvatska, sad dolazi Škotska. Za svakog je Engleza pobjeda na otvorenju važna, ali ova protiv susjeda Škota bila bi im još važnija. Zbog velikog rivaliteta koji prelazi nogometne granice. I. Liović


Englezi su uspješno riješili prvu prepreku u skupini D, a sad se počinju spremati za Škote
Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike