Regija
KOLEGIJ NAČELNIKA I GRADONAČELNIKA

Cilj procijepiti 50 posto stanovništva
Objavljeno 14. lipnja, 2021.
"Cilj nam je do kraja lipnja procijepiti 50 posto odraslog stanovništva, a ovo je jedan od načina", istaknuo je na sjednici Kolegija načelnika i gradonačelnika virovitičko-podravski župan Igor Andrović, najavivši kako od ovog ponedjeljka na području Virovitičko-podravske županije kreće cijepljenje koje će se provoditi u "COVID busu". "COVID busom" obići će se 49 naselja diljem Virovitičko-podravske županije.

- Ovo radimo zbog onih stanovnika Virovitičko-podravske županije koji ne mogu doći do Virovitice, Slatine, Orahovice, Pitomače i Voćina, gdje se trenutno cijepi protiv COVID-19, pa će na ovaj način naši liječnici i medicinsko osoblje doći k njima - naglasio je župan Igor Andrović.

U navedenom intervalu u "COVID busu" radnim danom cijepit će se samo cjepivom Pfizer.

- Cijepljenje je neizmjerno važno kako bismo život vratili u normalu. U "COVID busu", na kojemu će jasno biti označen slogan "Misli na druge, cijepi se", obići ćemo cijelu Virovitičko-podravsku županiju. U svakom naselju bit ćemo sat vremena. Oni koji se žele cijepiti ulazit će na prednja vrata autobusa, gdje će im biti izmjerena tjelesna temperatura, potom će biti cijepljeni cjepivom Pfizer. Nakon cijepljenja će u stražnjem dijelu autobusa pričekati 15 minuta da se ne bi pojavile neke reakcije na cjepivo, te na stražnja vrata autobusa izići i otići kući. U našoj pratnji cijelo vrijeme bit će i ekipa hitne medicinske pomoći. Za cijepljenje u "COVID busu" ne treba se naručivati, a cijepiti se mogu i stanovnici susjednih mjesta onih naselja u kojima budemo boravili od 14. do 25. lipnja. Inače, ovaj način cijepljenja na razini Hrvatske prvi će se put prakticirati u Virovitičko-podravskoj županiji – zaključio je Miroslav Venus, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok.

Cijepljenje će se obavljati svakog radnog dana od 9 do 17 sati, osim 22. lipnja kada je državni praznik.



Jasminko Nikolić
NA540 ndam complicides esElina SAIPAP
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catum fursusq uideffre consuntrum norunum et furemus actorit iussendit; hoca; essolis. OcTore, pubi terit acta omnordi, conteris novivis acciis Catorum quam, non vere, se cae noculist for hostrimus atra diciem
Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike