Regija
ZAVRŠEN PROJEKT "ZAŽELI-POŽELI"

Deset žena u sklopu projekta dobilo je i verificiranu potvrdu o dodatnom obrazovanju
Objavljeno 14. lipnja, 2021.
SLATINA



Udruga osoba s invaliditetom održala je završnu konferenciju projekta "Zaželi-poželi" iz programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda, vrijednog 1.644.422,42 kune nepovratnih sredstava.



Prisutni su bili predstavnici partnera na projektu, Grada Slatine, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Virovitica i Centra za socijalnu skrb Slatina, kao i zaposlenice u projektu, predstavnici Općine Čađavica, LAG-a Marinianis i Gradskog društva Crvenog križa.

Projektne aktivnosti predstavila je predsjednica udruge Diana Zelenka, koja je istaknula kako još od 2009. godine provode projekte kojima pomaže socijalno najugroženijim skupinama društva, starima i nemoćnima, njihovu osnaživanju i senzibilizaciji zajednice u kojoj žive.

– Kroz projekt "Zaželi-poželi" u 24 mjeseca olakšali smo život 68 korisnika, osoba s invaliditetom te starijih i nemoćnih kojima je potrebna tuđa skrb, a o kojima je kroz uslugu pomoći u kući skrbilo 12 novozaposlenih žena. Cilj je bio osigurati teže zapošljivim ženama povećanje samopouzdanja i motivacije i stjecanje dodatnih znanja i vještina te smanjenje socijalne isključenosti i siromaštva krajnjim korisnicima - rekla je.

Pojasnila je da je deset žena u sklopu projekta dobilo i verificiranu potvrdu o stečenom dodatnom obrazovanju za zanimanje cvjećar-aranžer u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Slatina, što će im dodatno omogućiti zapošljavanje nakon završetka projekta.

– Dobiveni rezultati provedene evaluacije s krajnjim korisnicima i zaposlenim ženama upućuju na potreban nastavak projekta s obzirom na ostvarenu korist za lokalnu i širu društvenu zajednicu - rekla je te najavila prijavu čim novi natječaj bude otvoren.

O provedbi projekta na terenu govorila je voditeljica Željka Butorac, a svoja iskustva iznijela je Svjetlana Nemet. Ona je uime žena zahvalila na pruženoj prilici da dobiju posao te najavila da će i dalje raditi kad to bude moguće, kako radi sebe, i radi korisnika koji i dalje trebaju pomoć.

Ženama zaposlenim kroz projekt zahvalio je i predstojnik Područnog ureda HZZ-a Virovitica Hrvoje Belobrk, koji je tom prigodom istaknuo kako je njegov ured u proteklih godinu i pol dana kroz projekt Zaželi zaposlio više od 200 osoba. Realizaciju projekta pohvalila je viša stručna suradnica u Odsjeku za gospodarstvo pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine i voditeljica projekta "Slatino, zaželi!" Marija Fumić te zamjenica ravnateljice Centra za socijalnu skrb Slatina Ivona Balić.

P.Žarković



Rezultati provedene evaluacije s korisnicima i zaposlenim ženama upućuju na potreban nastavak projekta
Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike