Sport
"KOCKICKE" OKO WEMBLEYA

Između 300 i 500
navijača bodrit će Hrvatsku
Objavljeno 13. lipnja, 2021.

Već u ranim jutarnjim satima oni navijači koji su imali sreću biti vlasnici jedne od 22.500 ulaznica koje je UEFA distribuirala za utakmicu Engleska – Hrvatska počeli su se okupljati ispred klutnog stadiona Wembley. Englezi su, naravno, bili u većini, ali ni "vatreni" neće biti bez podrške kada utakmica počne. Više-manje se radi o našim ljudima koji žive i rade u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali nisu svi nužno bili baš Hrvati. U "kockicama" smo vidjeli i navijače nešto tamnije puti nego li je uobičjano za naše prostore. To bi mogao biti dokaz onoj tezi kako Hrvati potiču iz stare Perzije ili današnjeg Irana. Čula se i pjesma "Zovi samo zovi...".

Bilo je i onih koji su stigli iz Lijepe naše unatoč vrlo restriktivnima mjerama koje je vlada Njezinog Veličanstva propisala za one koji dolaze u Britaniju s kontinenta ili čak i šire jer nije tajna kako našu reprezentaciju nerijetko prate navijači iz Australije koji imaju daleko povoljnije mjere pri ulasku na teritorij Ujedinjenog kraljevstva, ali i iz SAD-a i Kanade.

Procijenjuje se kako će na tribinama Wembleya biti između 300 i 500 hrvatski navijača što je naravno daleko manje nego li bi ih bilo u normalnim okolnstima, no najvažnije je što naša reprezentacija neće ostati bez podrške. Možda naši fanovi neće moći pjevati onu popularnu navijačku pjesmu "Je.... koliko nas ima", ali nas ima u Londonu bez obzira na sve prepreke koje je trebalo svladati kako bi se do njega došlo.

Inače, oko stadiona vladalo je uobičajno razloloženje. Navijači su zajedno pjevali, družili se i pijuckali pivo. Dan je još bio mlad, a nadamo se kako će takvo prijateljsko ozračje ostati i nakon što se malo dublje zaviri u limenke piva. Inače, navijači su imali striktno vrijeme ulaska na stadion koje im je pisalo na ulaznicama. Za određene tribine vrijedilo je drugačije vrijeme ulaska, a takve su mjere uvedene kako bi se izbjegle gužve na ulazima zbog epidemioloških mjera. D. Keler

Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike