Regija
PRVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Belišće uvodi pomoć roditeljima djece koja imaju posebne potrebe
Objavljeno 12. lipnja, 2021.
BELIŠĆE - Održana je prva sjednica novoizabranog Gradskog vijeća u kojoj je naglasak bio na rebalansu proračuna i na usvajanju novih socijalno-demografskih mjera.

- Jedna od točaka bila je i prenamjena zemljišta za eventualnu gradnje kuće, a to je jedan od načina na koji želimo mladim obiteljima pomoći i omogućiti im da ostanu i osnuju obitelj - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Domagoj Varžić, dok je gradonačelnik Dinko Burić pojasnio razloge rebalansa.

- Približno 8,7 milijuna kuna je povećanje proračuna. U proračunu je zastupljen niz projekata, a razlog za ovaj rebalans jest i početak realizacije projekta gradnje poduzetničkog inkubatora i uvođenje novih socijalno-demografskih mjera, uz postojeće - rekao je Burić, ističući da ovom prilikom Belišće prvi put, kao jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj, uvodi pomoć roditeljima djece s posebnim potrebama.

Gradsko vijeće usvojilo je odluku o isplati naknade od 500 kuna mjesečno roditelju njegovatelju, a prema procjenama radi se o 22 djece, riječ je o stavci u proračunu od 11.000 kuna mjesečno koje će Grad izdvajati za pomoć tim obiteljima, dok se ne steknu uvjeti za moguće povećanje iznosa.

Povećanje od 8,7 milijuna kuna, sa 154.495.119 na 163.224.712 kuna, ipak se najvećim dijelom odnosi na realizaciju projekta “Novi Polet – izgradnja proizvodnog poduzetničkog inkubatora”. T.L.
Možda ste propustili...

U OKVIRU 30. OBLJETNICE OSLOBOĐENJA VOJNIH OBJEKATA I 122. BRIGADE HV-a ĐAKOVO

Admiral Domazet Lošo predstavio knjigu Hrvat jest ratnik

POTPISAN SPORAZUM O RADOVIMA NA AGLOMERACIJI SLATINA

Turskom ponuditelju povjereni su radovi vrijedni 137,5 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAKIJA IZ "SULJOŠKOG" UPRIVA

U okolici Zmajevca pronašli "baranjski džep" pun marelica

2

DEMOGRAFSKI PROJEKT "VINKOVAČKA OBITELJ"

Parcele mladim obiteljima uz popust od čak 95 posto

3

PRIGRADSKI BUDROVCI DEMOGRAFSKI SE OPORAVLJAJU, ZAUSTAVLJA SE ISELJAVANJE

U pomlađenoj je ulici Buljuk danas više djece nego kuća