Crna kronika
DVIJE PROMETNE NESREĆE U NUŠTRU, JEDAN KRIVAC

Prvo se zabio u automobil, minutu kasnije i u traktor
Objavljeno 12. lipnja, 2021.
Vozač auta belomanastirskih registracija odbio je test na alkohol i na drogu

Vozaču automobila u dobi od 74 godine policija je napisala kaznenu prijavu, jer je prekjučer u Vukovaru, na pješačkom prijelazu, naletio na 89-godišnju ženu koja je pritom teže ozlijeđena. Nesreća se zbila oko 9.15 sati, na raskrižju ulica Blage Zadre i Domovinskog rata.



- Tada je 74-godišnjak automobilom vukovarskih registracija naletio na 89-godišnjakinju koja je na obilježenom pješačkom prijelazu prelazila kolnik - naveli su iz PU vukovarsko-srijemske. Pješakinja je teže ozlijeđena, a auto 74-godišnjaka upućen je na izvanredni tehnički pregled, gdje su utvrđeni veći nedostaci na vozilu zbog čega su mu, uz potvrdu, privremeno oduzete registracijske pločice.

Mladić u dobi od 27 godina dobio je kaznenu prijavu jer je u Nuštru, vozeći automobil belomanastirskih oznaka, najprije udario u automobil ispred sebe, a potom je pobjegao da bi minutu kasnije - udario u traktor. Tri su osobe pritom ozlijeđene. Nesreća se dogodila prekjučer, oko 5.50 sati.

Odbio alkotest


- U Ulici bana Jelačića 27-godišnji vozač, zbog neprilagođene brzine, udario je u stražnji dio automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, a s kojim se 31-godišnjak prethodno zaustavio neposredno ispred raskrižja s Ulicom Križnog puta zbog crvenog svjetla na semaforu. Nakon nekoliko minuta 27-godišnjak napušta mjesto te prometne nesreće i u Ulici Križnog puta počinje pretjecati traktor osječkih registracija koji je skretao ulijevo na prilazni kolnik obiteljske kuće te pritom udara u stražnji dio traktora kojim je upravljao 52-godišnjak - opisali su iz policije.

U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci utvrđeno je da su obojica vozača automobila, iz prve prometne nesreće, lakše ozlijeđeni, dok je 30-godišnji suvozač u automobilu belomanastirskih tablica zadobio teže ozljede u drugoj nesreći. Vozač traktora nije ozlijeđen. Nakon što se sve odigralo, 27-godišnji vozač iz Nuštra je, kako je navela policija, odbio ispitivanje prisutnosti alkohola i droga u organizmu, ali su mu krv i urin za analizu izuzeti u OŽB-u Vinkovci, dok kod druga dva vozača ispitivanjem nije utvrđen alkohol u organizmu. "Nadležnom državnom odvjetništvu slijedi kaznena prijava protiv 27-godišnjaka zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu", potvrdili su u vukovarsko-srijemskoj policiji.

Prijava Crnogorcu


Dva vozača automobila i jedan biciklist zaustavljeni su pijani u prometu u Osječko-baranjskoj županiji u četvrtak. Najveća koncentracija od 1,04 promila izmjerena je 31-godišnjem državljaninu Crne Gore koji je zatečen za upravljačem automobila u 23.59 sati, u Kirovoj ulici, u Osijeku. Morao je na triježnjenje i sada mu prijeti 15.000 kuna kazne, zabrana vožnje do 12 mjeseci i četiri negativna prekršajna boda.

Istoga dana, u 18.10 sati, u Gorici Valpovačkoj, dogodila se prometna nesreća koja je za posljedicu imala materijalnu štetu, a izazvao ju je 50-godišnji mještanin. Muškarac je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije i nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio s kolnika. Alkotestiranjem je utvrđeno da ima 2,13 promila alkohola u krvi te je uhićen. Za sve navedeno što je napravio 50-godišnjak propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 41.300 kuna, zabrana vožnje do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Sanja Butigan/Sandra Lacić

posljedica
TRI OSOBE OZLIJEĐENE U NESREĆI
Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike