Magazin
BERNARDA CECELJA NAJUSPJEŠNIJA HRVATSKA PODUZETNICA U 2020. GODINI

Krizna vremena traže kreativna i inovativna rješenja
Objavljeno 12. lipnja, 2021.

Više od 80 poduzetnica i poduzetnika iz Hrvatske i Slovenije okupilo se proteklog tjedna, sukladno relaksiranim epidemiološkim mjerama, u Varaždinskim Toplicama na B2B susretima, a kako bi zajedno promišljali o prevladavanju posljedica koje je koronakriza ostavila i duboko ostavlja na hrvatsko gospodarstvo, napose poduzetništvo u žena.O primjeru vlastite poduzetničke prakse Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorice tvornice Bernarda d.o.o. iz Nedelišća, kaže:- Nalazimo se u izazovnim vremenima koja traže kreativna i inovativna rješenja, a jedno od njih je svakako da se kao poduzetnice i poduzetnici međusobno još više povežemo, surađujemo, međusobno uvažavamo, jer dijelimo vrlo sličnu ako ne identičnu sudbinu na realnom tržištu. Smatram da samo pozitivnim mislima, konstruktivnim djelima i zajedničkom potporom možemo sve ostvariti, pa tako i uspješan izlazak iz trenutačno izazovnih vremena. Sigurna sam da su mnogi koji su se danas družili s nama našli odgovore za taj izlazak. Sretna sam što su sudionici ovog događanja ne samo imali prigodu okupiti se u mom restoranu, pogledati i moj uskoro završeni hotel Bernarda s četiri zvjezdice u Toplicama, nego i obići moje tvornice i proizvodnje Bernarda madraca u Pušćinama i Bernarda Nove za proizvodnju spužve i sličnih materijala nužnih u proizvodnji kreveta, madraca i jastuka u Nedeljancu.

Zadovoljstvo B2B susretima u Varaždinskim Toplicama izrazio je i inovator i poduzetnik Stjepan Sviben iz Kutine:- Ovo je bilo jedno divno i kreativno druženje nas u poduzetništvu, posebice u ovim izazovnim vremenima. Ima puno žena, ali sretan sam što ima i nas muškaraca, a sve s ciljem da razmijenimo ideje i prijedloge za uspješno poslovanje. Gospođa Bernarda Cecelja fascinira svojim poduzetničkim putem i prava je inspiracija svima nama.

Svoje zadovoljstvo izrazila je i poduzetnica Snježana Ristić iz Kranja:- Oduševljena sam sadržajem, energijom, i to vrlo pozitivnom, raspoloženjem - očito da nam je svima nedostajalo ovakvih druženja i inicijativa. Drago mi je da se u koronakrizi i dalje radi, posluje, ne miruje, jer to je smisao života, da stalno idemo naprijed. A stigla sam iz Slovenije da podržim ovo okupljanje, inicijativu i aktivnost bez obzira na aktualnu koronasituaciju i pomalo letargično raspoloženje.

Poduzetnica Martina Šimunković iz Zagreba naglasila je sljedeće:- Priče drugih poduzetnica i poduzetnika izvor su motivacije za svladavanje poslovnih poteškoća u ovim izazovnim vremenima, ali i daju ideje za neke buduće aktivnosti i u vlastitom poduzetništvu... (D.J.)Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČUDO S KRAJA 19. STOLJEĆA

Prvi biciklisti u Slavoniji: Velocipedisti poput izvanzemaljaca

2

TEMA TJEDNA: GOSPODARSKI OPORAVAK

Hrvatska je na dobrom putu, na redu su reforme

3

VRLI NOVI SVIJET: DISTOPIJSKA SATIRA PAULE REM

Posljednje skretanje u budućnost