Osijek
LIKAROVCI ZA ŽIVOTINJE U TIKVEŠU

Slikarska kolonija za pse iz osječkog Azila
Objavljeno 11. lipnja, 2021.
Likovna udruga amatera Osijek organizira za vikend koloniju u Tikvešu. Predsjednica Nives Trauber kaže kako traje do 13. lipnja, a ove godine nisu je održali kao međunarodnu koloniju, poput prijašnjih godina, zbog epidemioloških uvjeta, nego će ju održati kroz više dana i s nešto manje umjetnika.

- Započeli smo koloniju 9. lipnja, a trebalo bi sve skupa biti stotinjak slikara do kraja njezinog održavanja u nedjelju. Sve se odvija u Tikvešu, u Ekološko lovačkoj udruzi Bijela roda. Kolonija je humanitarnog karaktera, tako da su slike namijenjene osječkom Azilu za pse. Financirana je kroz projekte Grada Osijeka te Osječko-baranjske županije, a nositelj projekta je DLUA LIKAR koja tradicionalno već održava humanitarne kolonije i aktivna je na kulturnoj sceni grada - kaže Trauber.

- Tko želi moći će se isprobati u likovnim tehnikama uz voditelje naše udruge. Naša udruga već dugi niz godina radi humanitarno uz veliku podršku onih koji financiraju naše aktivnosti i oni koji nam pomažu svojim donacijama, pa im na tome mnogo zahvaljujemo. Materijal za radionice je osiguran, a polaznici svoje slike koje naprave mogu ponijeti kući - poručuje predsjednica LIKAR-a Nives Trauber. U Azilu navode kako su jako zahvalni "likarovcima" što će svi radovi nastali tijekom kolonije ići "kerovcima", odnosno Azilu. Moći će, navode, organizirati aukciju slika, pa će neki moći postati vlasnici prelijepih likovnih radova i ujedno pomoći životinjama koje zbrinjava i spašava Azil.

- Suradnja LIKAR-a i Azila već je dugogodišnja, a poznata osječka umjetnica Nives Trauber bez "beda" dođe do Azila i bojama uljepša naš inventar - poručuju iz Azila. D.Pejić



Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike