Osijek
POVRATAK EKOTRGA

Četvrtak je dan rezerviran
za ekoproizvođače
Objavljeno 10. lipnja, 2021.
Posjetitelje su dočekale certificirane, jedine u županiji, ekojagode iz OPG-a Marice Završki

Kraljica voća - jagoda - dočekala je kupce na novom/starom dobro poznatom Ekotrgu na gornjogradskoj tržnici u četvrtak. Naime, novost je to što Tržnica sad surađuje s eCekerom - platformom koja okuplja ekološke proizvođače. Zadovoljstvo nije krio direktor Tržnice Igor Medić, koji kaže kako svoje proizvode sad ne prezentiraju isključivo prodavači na tržnici, već to može učiniti svatko tko surađuje s eCekerom.



- Dokle god mjere budu ovako opuštenije, svakoga četvrtka od 9 sati prezentirat će se na tržnici zdravi proizvodi iz cijele Slavonije i Baranje. Dio njih ovdje je inače na tržnici, no dobrodošli su i oni koji ovdje nemaju svoju klupu – rekao je Medić, dodavši da je krajnji cilj medijskim nastupom vlasnika obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava javnosti prezentirati zdravo, domaće i lokalno.

I već prvoga dana na Ekotrgu u 9 sati okupili su se brojni kupci koji su kod Marice Završki, vlasnice istoimenog OPG-a, mogli kušati ekološki uzgojene jagode, ali i kolač u kojemu je jagoda glavni sastojak. Bio je ondje i sirup od limuna i peršina, a dobro poznata prodavačica s tržnice Marica Završki rekla je da je sretna što je mogla otvoriti jedan novi Ekotrg.

- Na našem OPG-u ekološkim uzgojem bavimo se od 2003. godine. Ondje proizvodimo razno bobičasto voće, od borovnica, malina, kupina, ali i jagode koje smo danas prezentirali. Moram naglasiti da je naš OPG jedini na području Osječko-baranjske županije s certificiranim ekojagodama – ispričala je Završki, koju je, kaže, iznenadio broj zainteresiranih kupaca i posjetitelja koji su već i prije 9 sati došli na dobro poznato mjesto. Ne treba ni naglašavati da su kolač, ali i ponuđene jagode planuli u tren oka, a za osvježenje dobro je došao domaći sirup neobičnog, ali izrazito osvježavajućeg okusa.

Marija Mihelić

BUČEVIĆ: ŽELIMO VRATITI GRAĐANE NA TRŽNICU
Dobro poznatu Ljiljanu Olujić na novome Ekotrgu zamijenio je Juraj Bučević iz eCekera, koji se, kako kaže, odlučio za ovaj projekt kako bi vratio građane na glavnu tržnicu i, naravno, na konzumaciju ekološki uzgojenih proizvoda. - Napokon je popustila situacija s koronavirusom, pa smo u mogućnosti promovirati proizvođače koji nisu na tržnici. Velik broj njih s područja Osječko-baranjske županije pravi razne proizvode od voća i povrća. Građani će, osim toga, moći u idućem razdoblju kušati i delicije crne slavonske svinje i uvjeriti se u vrhunske proizvode ekoloških proizvođača - pojasnio je Bučević.
Najčitanije iz rubrike