Novosti
SAPONIA OSIJEK

Kolektivni i rast plaća
Objavljeno 11. lipnja, 2021.
Iz osječke Saponije izvijestili su kako je u četvrtak potpisan novi kolektivni ugovor za radnike, koji stupa na snagu 1. srpnja i vrijedit će tri godine. Za Saponiju d.d. novi ugovor potpisala je predsjednica Uprave Dajana Mrčela, a u ime Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala predsjednik Sindikata Željko Klaus. "Za 750 zaposlenika Saponije prosječna netoplaća po radniku rast će za oko 12 posto, odnosno projicirana masa bruto 2 plaće prema novom kolektivnom ugovoru u odnosu prema ostvarenju 2020. godine rast će za 17 posto", istaknula je Mrčela te dodala kako će se za dogovoreni paket mjera, kojim će se unaprijediti položaj radnika Saponije, dodatno uložiti više od 11 milijuna kuna.



"Pregovori Sindikata i Uprave Saponije bili su intenzivni, ali u odličnom ozračju i s istim ciljem. Moram izraziti zadovoljstvo kao predsjednik EKN-a da je ovo najveće povećanje neto i bruto plaća u postotku na nacionalnoj razini od početka 2020. godine", istaknuo je Klaus.



Željko Grbačić, povjerenik sindikalne podružnice Saponije, drži da je cilj pregovaranja ostvaren jer su povećana materijalna prava radnika te da je za Saponiju ovo najveći pomak od početka kolektivnog pregovaranja. D. Kuštro



Možda ste propustili...