Sport
GRADONAČELNIK OSIJEKA

Radić: Ovakve priredbe povećavaju vidljivost Osijeka
Objavljeno 11. lipnja, 2021.
Nedavno je sjeo u stolicu gradonačelnika Osijeka, no potpuno je jasno kako će Ivan Radić podupirati velike sportske priredbe. Kakva je sigurno Dobro World Cup. Radić je stoga želio prije svega čestitati svima koji sudjeluju u organizaciji ovogodišnjeg Dobro World Cupa u ovo izazovno vrijeme.

- Drago mi je da se nakon prošlogodišnje pauze ovaj Svjetski kup ipak održava, a iako neće biti posjetitelja na tribinama, vjerujem da će ljubitelji sporta preko televizijskih ekrana pratiti ovo sjajno natjecanje. Dobro World Cup je svjetski poznata i priznata manifestacija koja privlači veliki broj i natjecatelja i posjetitelja. Kada u Osijek dolaze natjecatelji svjetskog glasa iz 30-ak zemalja svijeta, onda moramo biti svjesni kakvu priliku za promociju našeg grada imamo. Grad Osijek će u budućnosti još snažnije poticati razvoj ove, ali i drugih manifestacija koje mogu Osijeku donijeti bolju vidljivost na međunarodnoj sportskoj i turističkoj sceni. Važnost Dobro World Cupa prepoznata je na državnoj razini te je uvrštena u top pet sportskih manifestacija u Hrvatskoj kao i u top tri gimnastička natjecanja u svijetu. Najveća hrvatska imena gimnastike dolaze upravo iz Osijeka, sjajni Robert Seligman, koji je ime našeg grada pronio cijelim svijetom, zatim mladi Aurel Benović, pred kojim je, prema dosadašnjim rezultatima, sjajna gimnastička karijera, i brojni njihovi kolege iz gimnastičkog kluba koji osvajaju priznanja na svjetskoj razini. To pokazuje da Osijek ima potencijala u sportskom, turističkom, kulturnom i svakom drugom segmentu, kao i ljude koji znaju kako razvijati manifestacije koje će privući svjetski poznate natjecatelje i brojne posjetitelje.

Radić se prisjetio i ostalih velikih sportskih događaja u Gradu Osijeku.

- Osijek je uvijek bio i bit će grad sporta. Drago mi je da je uspješno organizirano i Europsko prvenstvo u streljaštvu, Dobro World Cup te Pannonian Challenge, koji uskoro slijedi. Nastavit ćemo biti partneri svim velikim manifestacijama kao i osobama i klubovima koji imaju ideju i želju razvijati nove sadržaje na dobrobit Osječanki i Osječana, ali i s ciljem promocije našeg grada - zaključio je Radić.
K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana