Sport
BLIŽI SE VELIKA NEDJELJA

Mandžo mi je rekao:
Držite se kao jedan i
uspjeh neće izostati
Objavljeno 10. lipnja, 2021.
U klubu sam drugi dio sezone igrao čistu špicu i dobro se snalazim na toj poziciji, ali izbornik će odlučiti

Hrvatska nogometna reprezentacija broji još sitno do prve utakmice na Europskom prvenstvu. U nedjelju Vatrene čeka izlazak na travnjak legendarnog Wembleya, suparnik za otvaranje nije mogao biti teži - domaćin Engleska. Nije potpuno ista, ali to je Engleska koju smo pobijedili u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018. na krilima Marija Mandžukića. U hrvatskim redovima više nema Mandže, u nedjelju bi za Engleze mogao velika prijetnja biti Ante Rebić. Na posljednjim treninzima u Rovinju izbornik Zlatko Dalić uvježbavao je varijantu s Rebićem u špici napada.



- U klubu sam drugi dio sezone igrao čistu špicu i dobro se snalazim na toj poziiji. Neće mi biti nikakav problem, međutim, to je možda bolje pitanje za izbornika. Ja sam spreman igrati što se od mene traži. Imao sam problema s listom, ali ništa ozbiljno, sad sam maksimalno spreman - kaže Ante Rebić, koji je u srijedu na rasporedu imao i druženje s novinarima.

Prva je važna, ali...


Hrvatska u pripremnim utakmicama za Euro nije upisala pobjedu, remi a Armenijom i poraz od Belgije ne ulijevaju povjerenje. Ne ulijevaju ni igre hrvatske reprezentacije.

- Analizirali smo utakmicu s Armenijom, a sada i onu protiv Belgije, vidjeli smo naše nedostatke i to pokušavamo otkloniti. Svak dan analiziramo i englesku reprezentaciju i mislim da ćemo se dobro pripremiti za otvaranje EP-a.

Za Engleze priprema mora biti savršena, u nedjelju nas čeka jaka momčad s pojedincima koji nikako ne odgovaraju našem stilu igre. U hrvatskim redovima više nema vremena za jalove napade i goleme rupe u obrani, svaka pogreška će skupo stajati.

- Engleska je kvalitetna ekipa, jedan od favorita EP-a. Ne mislim da imaju neke slabije točke, ali i nas će se nešto pitati. I mi želimo ostvariti pozitivan rezultat. Njima će biti mala prednost i što igraju na domaćem terenu, ali to neće utjecati na rezultat. Stadion neće biti pun, pa taj faktor navijača neće igrati preveliku ulogu. Znate, prva utakmica je uvijek važna, ali nije i presudna. Imamo još dvije utakmice u skupini, čekaju nas ogledi s Češkom i Škotskom. Nama je cilj proći skupinu, ako i izgubimo prvu utakmicu, neće biti tragedija, imamo još dvije prilike za popravak.

Hrvatska je na putu do srebra u Rusiji bacila Engleze u očaj. Iako s Otoka dolaze poruke "nismo vam zaboravili taj poraz", Rebić smatra kako engleski igrači neće previše razmišljati o onome što je bilo.

- Imaju dosta novih, mladih igrača u ekipi. Uostalom, nakon Rusije smo igrali i u Ligi nacija. Mislim da ne razmišlaju, kao ni mi, o tome što je bilo prije tri godine - dodaje Rebić, koji je u dresu hrvatske reprezentacije u 38 nastupa postigao tri pogotka. Malo siromašna statistika za igrača koji igra naprijed.

Jedan pogodak i finale


- Iskreno, ne razmišljam previše o brojkama. Ali naravno da mi je drago kada postignem gol. U Rusiji sam zabio jedan pogodak, a mi smo stigli do finala. Potpisao bi da tako bude i ovaj put. Za reprezentaciju sam u prvih 20 nastupa uglavnom ulazio s klupe, tako da te brojke nisu tako loše.

Rebić je u drugom dijelu sezone dijelio svlačionicu s Marijem Mandžukićem, igračem koji je svojim sjajnim pogotkom slomio Engleze u polufinalu SP-a i odveo Hrvatsku u finale. Mandžukić se nakon Rusije oprostio od reprezentacije, Rebić kaže kako su nedavno razgovarali i Mandžo mu je uoči eurosmotre dao neke savjete.

- Žao mi je što zbog ozljeda nije mogao pokazati sve što zna. Nedavno smo razgovarali i rekao je kako se nada ponavljanju uspjeha iz Rusije. Rekao je da se moramo držati kao jedan i da uspjeh neće izostati.

Ivana Liović
Svi imamo mentalitet pobjednika
Nakon što je s U-21 reprezentacijom odigrao četvrtfinale EP-a protiv Španjolske, Domagoj Bradarić se zajedno s Joškom Gvardiolom i Lukom Ivanušecom priključio A reprezentaciji. Ne zna hoće li kod Dalića dobiti priliku, konkurencija na njegovoj poziciji je jaka, ali Bradarić se nada prilici. - Da, nadam se, ja sam 100 posto unutra. Nada se i kako će Hrvatska iznenaditi Englesku: - Svi imamo mentalitet pobjednika. Međutim, sve ekipe na Euru imaju izgleda za pobjedu i teško je nešto predviđati. Za nas je najvažnije da igramo kao ekipa.
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

Najčitanije iz rubrike