Novosti
ANALIZIRALI IZBORNE REZULTATE

ŽO HDZ-a: Nema štita za kandidate koji ne rade
Objavljeno 10. lipnja, 2021.
U srijedu popodne u Vinkovcima se sastao Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije kako bi analizirao izborne rezultate i razmotrio zadatke u sljedećem razdoblju vezano uz projekte i ostvarenje izbornih obećanja.

- Analizirajući rezultate, zaključili smo da u ova specifična vremena, u kojima su se bitno promijenila pravila političke igre u izborima, ponekad sve ono što činite s razine nacionalne vlasti vezano uz projekte i sredstva kada je riječ o lokalnim izborima nema toliko utjecaja koliko se gleda na sam izbor kandidata, ali i na odnose unutar lokalne zajednice. HDZ, koji je tradicionalno ostvarivao dobre rezultate u mnogim općinama i gradovima ove županije, sada to nije učinio u određenom dijelu općina i gradova, ali smo povratili neke općine. Sigurno je da ne postoji nikakav štit koji može sačuvati kandidate koji ne rade i koji se ne žele cijeli mandat baviti problemima lokalne zajednice, kao ni tražiti rješenja zajedno sa Županijom i Vladom, i to će biti naš koncept za buduće razdoblje. Na nekim mjestima nismo izgubili zbog boljih kandidata nego što određeni problemi nisu rješavani na vrijeme. Najviše me iznenadilo što su se neki naši bivši članovi, koji su dobili mnoge benefite kroz HDZ, počeli ih odricati zbog nekih sitnih vlastitih interesa - rekao je Mario Banožić, predsjednik ŽO HDZ-a, dodajući kako Ivana Penavu treba pitati za sastav Gradskog vijeća Vukovara "koji sada slaže, koliko čujem, s ljudima koji su mu donedavno bili žestoka oporba".

Damir Dekanić, dopredsjednik ŽO HDZ-a, rekao je kako žele vratiti stabilnost u one organizacije gdje se pokazalo da ima problema, "uz pomoć onih gdje imamo stabilnu vlast". M.F.
Možda ste propustili...

PREDNOSTI ZA GRAĐANE I GOSPODARSTVO

Hrvatska će biti spremna za euro 1. siječnja 2023.

TURIZAM PONEGDJE BOLJI NEGO 2019. GODINE

Sve više rezervacija za listopad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UOČI UNUTARSTRANAČKIH IZBORA RASKOL SVE IZVJESNIJI

Zastupnica otvorila ured
u središtu grada koji u
osječkom SDP-u ignoriraju

2

U HRVATSKOJ SKOK: 1.835 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM

U OBŽ 87, u VSŽ 42 novopozitivne ososbe

3

IŠČEKIVANJE OBITELJI I SIGURNOSTI DOMA

Ove godine posvojeno 79 djece, a "na čekanju" je i dalje više od 1650 potencijalnih posvojitelja