Regija
"PROIZVOD HRVATSKOG SELJAKA"

Poljoprivrednim proizvođačima uručena 34 zelena certifikata
Objavljeno 9. lipnja, 2021.
ŽUPANJA - Poljoprivrednim proizvođačima koji svoje proizvode prodaju na gradskoj tržnici uručeni su zeleni certifikati u sklopu projekta "Proizvod hrvatskog seljaka". Ovo je peta godina zaredom u kojoj tvrtka Čistoća, uz veliku potporu Grada, zajedno s OPG-ovima u Županji i okolici, sudjeluje u tom projektu. Riječ je o 30 već certificiranih proizvođača i četiri nova, koji su svoje proizvode i službeno označili, a svi su oni prošli edukaciju. Cilj projekta je promocija domaće proizvodnje, jamstvo podrijetla proizvoda koje kupci kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšava se plasman proizvoda i stvara zaštita od nelojalne konkurencije.

Tvrtka Čistoća Županja je od 1. siječnja 2017. član Udruge hrvatskih tržnica i preuzela je projekt koji proizvođačima donosi dodatnu korist i pogodnost u promoviranju njihovih proizvoda i u financijskom smislu. Time se ujedno potiče i veća frekvencija prodavača i kupaca na županjskoj tržnici, srijedom i subotom, koja ima dugu tradiciju. Prve je godine podijeljeno 18 certifikata, i njihov je broj u pet godina gotovo udvostručen. I lani je, u pandemiji koronavirusa, bilo šest novih.

Uz čestitke i zahvalu na suradnji, voditeljica u Čistoći Županja, Manda Đurić, izrazila je zadovoljstvo što će kvalitetni domaći proizvodi biti uočljivi na tržnici, čime se potiče i daljnji razvoj OPG-ova i prepoznaje sve veća važnost i značenje domaće proizvodnje, jer kupci postaju svjesni da domaće postaje brend. M.L.O.
NA540 ndam complicides esElina SAIPAP
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catum fursusq uideffre consuntrum norunum et furemus actorit iussendit; hoca; essolis. OcTore, pubi terit acta omnordi, conteris novivis acciis Catorum quam, non vere, se cae noculist for hostrimus atra diciem
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike