Mozaik
Državno prvenstvo u zagrebu

Virovitičke mažoretkinje osvojile su 12 zlata i postale prvakinje države
Objavljeno 10. lipnja, 2021.
Ni u ovo vrijeme epidemije nismo odustajale od naših treninga, kaže Nataša Kranjec

Virovitičke mažoretkinje ponovno su postigle vrhunske rezultate na nedavno održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu. Točnije, riječ je o Državnom turniru u velikim formacijama te Open Cupu. Djevojke i djevojčice bile su oduševljene što su nakon 15 mjeseci konačno sudjelovale na jednom natjecanju, i to im je bila najveća pobjeda.



- Natjecanje je i ovaj put izgledalo i odrađeno u najvišem rangu organizacije, a uz sve i konkurencija je bila prava i kvalitetna. Sudjelovalo je 19 timova, a mi smo se natjecale u ukupno 14 kategorija. Naše kadetkinje su se natjecale na Državnom turniru u velikoj formaciji pom pon te osvojile prvo mjesto i titulu državnih prvakinja. Kada pogledamo ukupno rezultate, sve je to izgledalo ovako, 12 zlatnih i dvije srebrne medalje, uspjeh nevjerojatan i reći ću: Ma bravo, ekipa, nevjerojatni ste - kaže predsjednica i trenerica virovitičkih mažoretkinja Nataša Kranjec.

Zlato su osvojile Ena Vidović u dječjoj formaciji solo pom pon, Ena Vidović i Anastasia Nemet u dječjoj formaciji duo štap, kadeti trio štap; Klara Bezak, Lana Malčec i Manuela Kucljak kadeti mini štap; Klara Bezak, Lana Malčec, Manuela Kucljak, Amber Đanić, Enia Vargović i Hana Bakov, zatim kadeti solo pom pon Lana Malčec; kadeti trio pom pon Klara Bezak, Lana Malčec i Manuela Kucljak; kadeti mini pom pon Klara Bezak, Lana Malčec, Manuela Kucljak, Amber Đanić, Enia Vargović i Hana Bakov. Zlato je oko vrata stavila i Laura Erak u kategoriji juniori solo pom pon, Laura Erak i Vanessa Maurović u juniorskom duo pom ponu, zatim Laura Erak, Noa Sever, Nikolina Kojić i Vanessa Maurović u juniorskom mini pom ponu, Vanessa Maurović u kategoriji juniori solo mace te kadeti velika formacija pom pon. Srebro su osvojili dječja formacija duo pom pon Ena Vidović i Anastasia Nemet te juniori mini flag Laura Erak, Noa Sever, Nikolina Kojić i Vanessa Maurović.

- Ponosne smo što predstavljamo svoj tim i grad u ovakvom svjetlu! Ni u ovo vrijeme epidemije nismo nijednom odustajale od naših treninga. Odrađivale smo ih online, vani i u dvorani, kao i svi ostali timovi. Sretne smo što naši sugrađani cijene naš rad te su i tijekom ove epidemije upisivali svoju djecu jer su prepoznali kvalitetu. Hvala svim našim roditeljima koji nas podržavaju u svakom smislu, a mi im sve to vratimo na ovako predivan način. Ove djevojčice i djevojke definitivno su najuspješnije predstavnice svoga grada i Virovitice. To su djevojke i djevojčice s pravim stavom, osmijehom, elegancijom, čvrstoćom i perfektnošću do najsitnijeg detalja!! One koje plešu sa štapom, pom ponima, maceom i flagom i u svemu su jednako uspješne i ja sam ponosna što sam dio njih - zaključila je Kranjec koje definitivno sa svojim mažoretkinjama radi čudo, a posebno treba pohvaliti trud, volju i želju ovih mladih i vrhunskih mažoretkinja za koje prepreka nema, jer sve što rade, rade sa srcem i dušom.

Vladimir Grgurić

15 GODINA RADA
- Ove godine slavimo 15. godišnjicu našeg rada te smo našim članicama i sugrađanima pripremile mnoštvo iznenađenja koje ćemo uskoro objavljivati, dio po dio te će svi imati prilike vidjeti zašto smo najbolje i uvijek u samom vrhu Hrvatske, Europe i svijeta - kaže Kranjec.
Najčitanije iz rubrike