Dome slatki dome
PRIRODNO

Sredstva protiv kukaca
Objavljeno 10. lipnja, 2021.
Imate li kućne ljubimce i djecu, trebali biste koristiti organske insekticide koji su sigurni i netoksični za njih. Ulje češnjaka možete napraviti i sami: svježi češnjak ostavite namočen u vodi tri tjedna ili ga kratko prokuhajte pa istisnite. Dobivenu tekućinu raspršite unutar i izvan kuće, oko vrata i po drvenim podovima kako biste spriječili ulazak brojnim insektima.

Mješavine esencijalnih ulja odbijaju sve vrste insekata, i to uključujući puzeće, leteće i gmižuće kukce. Možete ih sigurno raspršiti unutar svog doma, a sigurni su i za korištenje na koži. Odlična je ideja je da ih na vunenoj vati ostavite u nekim dijelovima svog doma kao prevenciju protiv insekata. Najbolji organski insekticidi su ulje lavande, peperminta, eukaliptusovo ulje te ulje limunove trave.

Iako borna kiselina nije organski insekticid, ako imate velikih problema s nekim insekticidima kao što su žohari, ona bi mogla biti učinkovita, a uz to i sigurnija za uporabu nego kemijsko sredstvo. Pomiješajte ju sa šećerom i biljnom masti tako da dobijete malo veću lopticu. Kuglice stavite na mjesta na kojima se insekti pojavljuju. T.K.



NajboljI organski insekticidi su ulje lavande, peperminta, eukaliptusovo ulje te ulje limunove trave
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike