Osijek
DA SE NE ZABORAVI

Uspomenice učenicima koji su pješačili do Vukovara
Objavljeno 8. lipnja, 2021.

Prije deset godina grupa od deset učenika iz učeničkog doma Ugostiteljsko-turističke škole, pod vodstvom odgajateljice-profesorice Gabrijele Poslon, prvi je puta pješačila od Osijeka do Vukovara obilježavajući Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Svake godine potom samo je rastao broj učenika koji su se pridruživali ovoj koloni. U utorak je upriličena dodjela "Uspomenica" učenicima koji su 2019. i 2020 godine hodali za Vukovar.

"Ovakvom dodjelom svake godine završimo naš projekt, no to smo prošle godine preskočili zbog situacije oko pandemije, tako da sada imamo za dodjelu gotovo 500 Uspomenica", izvjestila je Poslon.

Okupljanje je obogaćeno projekcijom dokumentarnog filma "Štafeta smrti" koji bilježi proboj hrvatskih branitelja i civila iz okupiranih Bogdanovaca u zimu 1991. godine. Gosti su bili glavni akter filma Ivica Jurčan te pukovnik Damir Radnić, zapovjednik 204. vukovarske brigade.

Učenike, njihove nastavnike te predstavnike HVIDRA-e, UHDDR-a, KUBIS, Udruge logoraša DR-a, u ime Osječko-baranjske županije pozdravio je Mato Lukić, zamjenik župana. D.Ku.

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike