Novosti
CIJEPLJENJE NA KUĆNOM PRAGU U RURALNIM SREDINAMA

U ponedjeljak kreće COVID autobus
Objavljeno 9. lipnja, 2021.
Zbog pada interesa za cijepljenje protiv COVID-a organizirat će se COVID autobusi za cijepljenje, a prvi bi trebao krenuti već u sljedeći ponedjeljak, najavio je jučer ministar zdravstva Vili Beroš nakon sastanka članova Vlade s novoizabranim i potvrđenim županima.

Na poziv virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak i ministar Vili Beroš u ponedjeljak bi trebali nazočiti promociji novog načina cijepljenja s pomoću COVID autobusa. Važnost da se "posao cijepljenja odradi dobro" bila je, prema riječima potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, jedna od tema gotovo trosatnog sastanka župana s članovima Vlade i premijerom. COVID autobusi će, prema dogovorenom redu, obilaziti županije i boraviti određeno vrijeme u manjim mjestima, od kojih neka nemaju nikakve zdravstvene ustanove. "Orijentirat ćemo se na ruralna područja. Ideja je da se stanovnicima manjih naselja iziđe u susret i dođe do kućnog praga", istaknuo je ministar Beroš.

- Mijenjamo paradigmu, od pozivanja građana na cijepljenje, sada idemo njima u susret. Želimo poslati poruku da je Hrvatska sigurna turistička destinacija - poručio je Beroš.

Upitan za formiranje radne skupine s ciljem smanjenja dostupnosti energetskih pića maloljetnicima, rekao je da je krajnji cilj čuvanje zdravlja svih građana, posebno mlađe populacije. "Početkom idućeg tjedna bit će sastanci i odlučan sam zaštititi zdravlje naših najmlađih", kazao je Beroš. Cilj je, rekao je, smanjiti dostupnost energetskih pića djeci i maloljetnicima, no modalitet će se tek utvrditi. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UOČI UNUTARSTRANAČKIH IZBORA RASKOL SVE IZVJESNIJI

Zastupnica otvorila ured
u središtu grada koji u
osječkom SDP-u ignoriraju

2

U HRVATSKOJ SKOK: 1.835 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM

U OBŽ 87, u VSŽ 42 novopozitivne ososbe

3

IŠČEKIVANJE OBITELJI I SIGURNOSTI DOMA

Ove godine posvojeno 79 djece, a "na čekanju" je i dalje više od 1650 potencijalnih posvojitelja