Sport
JOŠ ČETIRI DANA DO POČETKA EURA ZA HRVATSKU

Nije idealno, ali u ovakvoj situaciji bili smo i prije Rusije
Objavljeno 9. lipnja, 2021.
- Vjerujem da ćemo prvu utakmicu odigrati na visokoj razini - kaže Milan Badelj

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom još je samo nekoliko treninga do početka Eura i prvog ogleda u skupini D, protiv Engleske. Iako dva pripremna dvoboja nisu potpuno donijela ono što se od njih očekivalo, ostavivši i dalje dosta dvojbi, to ne kvari raspoloženje u rovinjskoj bazi Vatrenih.



To je definitivno dobra vijest, a osnažuje ju i podatak da, osim već poznatih problema oko ozljede Dejana Lovrena, drugih sličnih nepoželjnih iskakanja iz uobičajenog ritma rada nema. Izbornik Zlatko Dalić nastojat će u preostalom vremenu doraditi određene detalje u našoj igri, kao što je i sam istaknuo, pogotovo u ofenzivnom dijelu. Osim toga, pred njim je i definitivna odluka s kojom će postavom istrčati na Wembley, hoće li početnu jedanaestoricu složiti uglavnom na tragu onoga što smo gledali u posljednje vrijeme, pa i u ta dva prijateljska ogleda, ili će posegnuti za nekim iznenađenjima.

Badelju treći Euro


Iskusnom Milanu Badelju ovo će biti treći Euro u karijeri, iako je rijetko u glavnim ulogama u našoj reprezentaciji, njezin je neizostavni član već 11 godina, skupivši pritom već 55 nastupa. Dosta su komentara i kritika izazvale izvedbe Vatrenih protiv Armenije i Belgije, pogotovo potonjih, no 32-godišnji veznjak Genoe optimistično dočekuje početak kontinentalne smotre te vjeruje kako će Hrvatska na njoj još jednom pokazati svoje pravo lice.

- Izbornik je taj koji mora u jednom trenutku prelomiti i odlučiti se za ono za što duboko vjeruje da je najbolje i da će donijeti rezultat. Pozitivniji rezultati sigurno bi nam donijeli bolju atmosferu i unutar same momčadi. Bez obzira na to što smo svjesni svoje vrijednosti, što se znamo, što imamo iskustvo velikih natjecanja, kao i iskustvo pripremnih utakmica pred velika natjecanja. Slična je situacija bila i prije Rusije. Vjerujem da ćemo prvu utakmicu odigrati na visokoj razini i da će nam nakon toga krenuti - istaknuo je Badelj, koji je u razgovoru s novinarima otkrio i na čemu Vatreni intenzivno rade na posljednjim treninzima.

- Radi se i na otvaranjima nakon osvojene lopte, iako tu imamo najmanje problema, s obzirom na kvalitetu veznih igrača, koji znaju improvizirati. Visoki pritisak da se ne vraćamo 60-70 metara i postavljati u blok. Bit će i takvih situacija, posebno protiv Engleske, kada ćemo morati biti gusti i čvrsti u bloku i čekati šansu za otvaranje za polukontre i kontre.
Mjesto u kadru za Euro izborilo je i nekoliko mladih nada, koji do sada nisu igrali natjecateljske utakmice u A reprezentaciji. Prije svih Luka Ivanušec i Joško Gvardiol, koji su se poput Domagoja Bradarića ostatku momčadi priključili nakon četvrtfinala U21 Eura.

Pohvale mladom dvojcu


- Luka Ivanušec i Joško Gvardiol novi su s nama, imaju strašnu kvalitetu i bit će im dovoljno nekoliko treninga da se uklope. Dobar spoj mladosti i iskustva. Mislim da je budućnost hrvatskog nogometa, u reprezentativnom smislu, svijetla. Luka može odmah u vatru, ima kvalitetu i glavu. To su igrači kojima treba malo vremena da se prilagode na novu sredinu jer imaju ekstrakvalitetu. Joško po igri ne izgleda kao da ima 19, nego 27 godina, kao da je u najboljim godinama karijere. On je predodređen, želim mu sve najbolje i da ga zaobiđu ozljede - poručio je Badelj.
Iza Ivanušeca je sezona iz snova, klupska i reprezentativna (s mladom reprezentacijom), izabran je i u najbolju momčad U21 Eura, a jasno je kako se, kao i svi, i on nada određenoj minutaži i u Londonu, Glasgowu ili nekom drugom gradu ovog ljeta.

- Spreman sam ako dođe situacija da treba igrati, ali tu su igrači koji su jako dugo i tu napravili svoje ime. Svjestan sam da sam ovdje prvi put, a hoće li biti minutaže za mene, to je sve na izborniku kako će odlučiti - rekao je Ivanušec.


Luka Ivanušec hrvatski nogometaš

Pričao sam s izbornikom Zlatkom Dalićem, rekao je da ne moram nikamo žuriti, da moje vrijeme tek dolazi te da samo treniram i da ćemo vidjeti. Ja sam spreman, ako dođe do toga da trebam igrati, zaigrati na Euru

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike