Regija
MANIFESTACIJA PERIVOJ KNJIGA

Gradski će park postati knjižnica
Objavljeno 9. lipnja, 2021.
DONJI MIHOLJACGradska knjižnica Grada Donjeg Miholjca ove godine prvi put organizira Perivoj knjiga, kulturno-zabavnu manifestaciju, koji će se održati od 9. do 11. lipnja, uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija.

- Manifestacija je osmišljena u svrhu promicanja knjige i poticanja čitateljskih navika. Cilj je približiti rad knjižnice građanima te pokazati da knjižnica nije samo posudba i povrat knjiga. Tijekom radionica Park će se pretvoriti u knjižnicu na otvorenom. Svi ljubitelji knjige i čitanja moći će uzeti jednu od dostupnih knjiga, sjesti u hlad i čitati na otvorenom - ističe ravnateljica Gradske knjižnice Marinela Šmider.

Za trodnevnog trajanja manifestacije posjetitelji imaju priliku uživati u radionicama, putopisnim predavanjima i predstavljanjima knjiga, u Parku Matice hrvatske i kinodvorani Osvit, uz poštovanje epidemioloških mjera i uputa Stožera civilne zaštite. Svi su programi za posjetitelje besplatni.

Program počinje danas u 17 sati u Parku, gdje će se održati radionica "Put oko svijeta u 80 minuta", za djecu od 10 do 16 godina, a potom, u 18.30, "Mala čitaonica", radionica za djecu od 4 do 10 godina. Večer je rezervirana za putopisno predavanje Boška Soldića, koji je putovao različitim svjetskim prostorima potaknut potrebom za pustolovinom te direktnim doživljajem prirodnih i društvenih vrijednosti. U Donjem Miholjcu iznijet će zapažanja s Puta svetog Jakova, ili Camino de Santiago, poznate, od UNESCO-a zaštićene hodočasničke rute, duge 800 kilometara, koju je prošao biciklom. Soldić inače radi kao nastavnik geografije u OŠ Ante Starčević Viljevo i OŠ Dore Pejačević Našice.

U četvrtak, 10. lipnja, u 10 sati održat će se radionica "Upoznaj klimu i spasi divlje životinje", za djecu od 6 do 10 godina, a u 18 sati svoja književna djela predstavit će Frane Herenda. Autor će posjetiteljima Parka Matice hrvatske predstaviti svoje romane 1202., Soba 909 i Sedam te slikovnicu 1202: Križarska opsada Zadra.

Posljednji dan, petak, rezerviran je za "Kreativnu radionicu s tetom Dunjom", a večer će upotpuniti putopisno predavanje Stipe Božića, jednog od najuspješnijih hrvatskih i svjetskih alpinista. Predavanje počinje u 19 sati u kinodvorani Osvit.- Nadamo se da će ova manifestacija privući posjetitelje i da će se pretvoriti u nešto što će knjižnica organizirati i idućih godina - zaključila je ravnateljica. S.Fridl
Sadržaji kulturno-zabavne manifestacije održat će se u Parku Matice hrvatske i u kinodvorani Osvit
3 dana, od 9. do 11. lipnja, trajat će manifestacija koju organizira Gradska knjižnica
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAKIJA IZ "SULJOŠKOG" UPRIVA

U okolici Zmajevca pronašli "baranjski džep" pun marelica

2

DEMOGRAFSKI PROJEKT "VINKOVAČKA OBITELJ"

Parcele mladim obiteljima uz popust od čak 95 posto

3

PRIGRADSKI BUDROVCI DEMOGRAFSKI SE OPORAVLJAJU, ZAUSTAVLJA SE ISELJAVANJE

U pomlađenoj je ulici Buljuk danas više djece nego kuća