Regija
SLAĐANA NASTAVLJA POTRAGU

Nakon dojave iz Inđije tražit će majku u Srbiji
Objavljeno 9. lipnja, 2021.
Slađani se javio čovjek iz Inđije; tvrdi, u njegovoj blizini živi žena Janja, sliči joj, doselila se iz Njemačke...

Vezani članci

SLAĐANA LONČAREVIĆ U MISIJI ŽIVOTA:

Tražit ću svoju majku dok god ju ne pronađem, bila živa ili ne

ĐAKOVO/ŠIROKO POLJE



Nakon mnogih dojava o tome da joj je majka Janja (Mandić) Nikšić, kojoj se od 1976. godine gubi svaki trag, viđena u niz gradova u Njemačkoj, Francuskoj, Bosni i Hercegovini..., a koje ju (dosad) nisu odvele do žene koja ju je rodila 13. listopada 1969. i nakon dva mjeseca s mužem otišla na rad u Francusku, Slađanu Lončarević iz Širokog Polja, koja od tada živi s bakom i djedom, najnovija dojava vodi u susjednu Srbiju.



- Javio se stariji ozbiljan gospodin iz Inđije koji tvrdi da u tom vojvođanskom mjestu, u njegovoj blizini, živi žena za koju on misli da je moja majka - da se zove Janja, da sliči na mene, da ima 70-75 godina, a moja majka je rođena 22. prosinca 1950., da je u Inđiju došla iz Njemačke, gdje je bila i moja majka, da, kako je rekao, ‘govori hrvatsko-slavonski’, da ondje živi s kćerkom i zetom... Taj se čovjek javio nakon što sam gostovala na internetskoj platformi jedne TV koja me zvala, zainteresirana za moju životnu priču i želju da pronađen majku koju nisam vidjela niti čula punih 45 godina, a o čemu je u Hrvatskoj Glas Slavnije prvi pisao još u studenom prošle godine - kaže Slađana. Dodaje, čovjek iz Inđije javio se redakciji i rekao kako je uvjeren da u njegovoj blizini živi Slađanina majka.

- Iz redakcije su mi javili njegov broj i kontaktirala sam ga, a on mi je poslao broj žene za koju misli da je moja majka - kaže Slađana.

No naišla je na zid, nijedan njezin poziv ni poruka nisu naišli na odgovor.

- Nazvala sam više puta taj broj, slala poruke i snimku gostovanja, no bez odgovora. Svojeg se posljednjeg susreta s majkom, 1976. godine, i ne sjećam jer sam bila premala, a nakon toga se ona više nikada nije vratila po mene. U međuvremenu se rastala od mog oca i otišla u Njemačku, kažu, s drugim čovjekom, zbog čega je njezin dolazak 1976. naišao na veliku ljutnju mog djeda i bake. Vidjevši u medijima moju ispovijest o majci, javila mi se jedna žena iz Pančeva, koju sam zamolila da ona nazove ženu što sliči mojoj majci - nastavlja dalje Slađana. Gospođa iz Pančeva preko svoje znanice iz Inđije to je i učinila i u Inđiji su se odmah javili na njezin poziv.

- No, kaže gospođa, bili su vrlo neugodni i prjeteći. Pričala je tada i s kćerkom te žene te zetom. Poručili su mi da ih nemam što zvati, da izbrišem njihov broj i da ih ne uznemiravam, da je ‘njezin muž prva kancelarija do Vučića’... Ne znam čemu takvo ponašanje, čemu takva uznemirenost ako kucam na pogrešna vrata, a što se sasvim lijepo, kratko može objasniti?! Zašto im toliko smetaju ti pozivi i ta tema?! - pita se Lončarević.

- Nema druge nego se uputiti u Srbiju i osobno se uvjeriti - nastavlja Slađana, svjesna da su tu i epidemiološki uvjeti potrebni za prelazak granice.

- Ne bih bila mirna da ne vidim ženu koja sliči mojoj majci i čiji drugi podaci odgovaraju njoj, a živi tek kojih sat-dva vožnje odavde - kaže Slađana, u kojoj gori novi plamen nade.

Suzana Župan
Neću nikada odustati u svom traženju
 
Slađana Lončarević, i sama majka, kaže kako nikada neće odustati od svoje potrage za majkom. “Želim ju pronaći, bila ona živa ili ne. Ja sam spremna na obje te opcije, samo želim doznati istinu, to više što su mi se proteklih mejseci javljale žene koje tvrde kako su s s njom svojevremeno radile u Njemačkoj i kojima je često spominjala mene, kako su mi prenijele, ‘moju Slađu’. No rekle su mi i da je bila vidljivo potištena. Te su mi žene rekle kako ju pamte kao dobru, dragu, ugodnu osobu i da im je ostala u lijepom sjećanju”, kaže Slađana.
Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana