Crna kronika
UGAŠEN POŽAR U TRNSKOM

Jedna osoba u bolnici zbog udisanja dima
Objavljeno 8. lipnja, 2021.
Požar u neboderu u zagrebačkom naselju Trnsko je ugašen, u intervenciji je spašeno sedam osoba, a jednoj je osobi zbog udisanja dima pružena pomoć u KBC-u Zagreb. Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je da je vatra ugašena "unutarnjom navalom i s pomoću visinskih vozila, a u gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasnih vozila i 31 vatrogasac". "Tijekom intervencije spašeno je sedam osoba i više kućnih ljubimaca. Četiri osobe dobile su hitnu medicinsku pomoć, a stanarima oštećenih stanova ponuđen je smještaj", navode u priopćenju.

Zapovjednik zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih izjavio je da je požar izbio u stanu na devetom katu i proširio se. Dodao je da svi spašeni izgledaju dobro, a da se samo nekoliko stanara nagutalo dima. Za muškarca koji je na balkonu čekao vatrogasce kazao je da je postupio upravo prema njihovim preporukama. O uzroku požara nije želio govoriti, istaknuvši kako će to utvrditi policija. Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet rekao je da je Grad Zagreb ponudio smještaj osobama iz opožarenih stanova.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kažu da su na terenu osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Hrašće bili i djelatnici PU zagrebačke, Elektre Zagreb, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara, dodaju, bit će poznat nakon policijskog očevida. H


Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike