Regija
KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE GRADA VINKOVACA

Za predsjednika Vijeća izabran Vedran Čuljak iz HDZ-a
Objavljeno 8. lipnja, 2021.

VINKOVCI - Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca, održanoj u utorak u Gradskom kazalištu Joze Ivakića, za predsjednika Vijeća izabran je Vedran Čuljak iz HDZ-a koji s koalicijskim partnerima ima i većinu u Vijeću.

"Zahvaljujem svim vijećnicima koji su glasovali za mene i iskreno se nadam da će svi vijećnici svoju dužnost obavljati časno i na korist građana Vinkovaca kao i da ćemo nakon proteka ove četiri godine svi biti ponosni na ono što smo radili", kazao je Vedran Čuljak koji je na položaj predsjednika Gradskog vijeća izabran jednoglasno.

Također je izrazio uvjerenje kako će u radu novog saziva Gradskom vijeća politike biti jako malo te da će svi vijećnici raditi na dobrobit grada Vinkovaca.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić (HDZ) ocijenio je kako je stabilnost u Gradskom vijeću iznimno bitna za razdoblje koje se nalazi pred Vinkovcima s obzirom, kako je kazao, na velik broj projekata koji čekaju realizaciju ili se planiraju.

"Hvala našim sugrađanima što su nam izborima dali toliku potporu kako bi rad Vijeća bio stabilan. Pred nama je Fond za oporavak i otpornost, ITU mehanizam i puno natječaja. Nadam se da ćemo kroz rad Gradskog vijeća doprinijeti da gradska uprava što bolje radi, ali da će svi oni projekti koji su važni za naše sugrađane dobiti i potporu Gradskog vijeća", kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić čestitavši novim gradskim vijećnicima.

U Gradskom vijeću Vinkovaca većinu od 12 ruku ima zajednički klub vijećnika HDZ-HSU-HSP, po tri vijećnika imaju Domovinski pokret i Most-Hrvatski suverenisti-Živi zid, SDP ima dva vijećnika, a među gradskim vijećnicima je i nezavisni Tihomir Posavčić.

 

(Hina)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike