Regija
GRADI SE KRUŽNI TOK

Učenici će biti sigurniji na putu u OŠ A. Bauera
Objavljeno 8. lipnja, 2021.
Investitor su Hrvatske ceste, a najavljeno je kako bi posao trebao završiti do sredine rujna

Jedan od komunalnih projekata o kojemu se već godinama priča u Vukovaru, gradnja kružnoga toka kod Osnovne škole Antuna Bauera, napokon je dospio u fazu konkretne realizacije.



Naime, riječ je o lokaciji (križanju više prometnica) kod dvorišta škole, pa su učenici i zaposlenici prisiljeni doslovno po izlasku iz dvorišta kročiti na prometnicu koja je već dugo iznimno frekventna, uključujući i teretna vozila. Kako je sigurnost građana, u ovom slučaju ponajprije djece, na prvom mjestu, ne čudi što su mnogi Vukovarci postavljali pitanje gradskim vlastima kada će taj problem biti riješen, a nerijetko su isto pitanje čelnicima Grada u prošlom sazivu Gradskog vijeća Vukovara postavljali i vijećnici iz različitih političkih stranaka.

Polovinom veljače na jednoj od sjednica gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je u suradnji s Hrvatskim cestama proveden postupak javne nabave te je s tvrtkom Cestorad ugovoren posao kružnoga toka kod škole kao i saniranje okolnih cesta koje vode k njemu. Najavio je i početak radova, što se u praksi pokazalo točnim, pa su trenutačno radovi u punom zamahu, a Vukovarci su djelatnike Cestorada mogli i u subotu vidjeti na terenu. U tijeku su radovi na pješačkim stazama te izvođenju nove vodovodne mreže na Trgu Matije Gupca i u Ulici A. Šenoe, kao i izvođenje radova na parkiralištima i pješačkim stazama u Ulici Antuna Augustinčića.

Ukupna je vrijednost radova nešto više od 5,5 milijuna kuna, investitor su Hrvatske ceste (jer je riječ o državnoj cesti), s tim da je definirani rok za izvođenje radova pet mjeseci, što znači kako bi do početka iduće školske godine učenici, nastavnici i zaposlenici škole trebali imati adekvatno riješen pristup zgradi. Prema Penavinim riječima, radi se o iznimno važnom projektu koji je na sjednici Vlade Republike Hrvatske krajem 2016. godine, na inicijativu Grada Vukovara, uvršten u Program obnove komunalne infrastrukture grada na Dunavu.

- Proteklih smo godina imali brojne upite građana; roditelja učenika koji pohađaju OŠ Antuna Bauera. Svjesni smo kako će realizacija ovog izuzetno važnog projekta djeci olakšati, a ono što je najvažnije, i omogućit siguran pristup školi - rekao je.

Ravnatelj OŠ Antuna Bauera Zlatko Milić izrazio je zadovoljstvo što su radovi započeti, istaknuvši kako će, prije svega, po njihovom okončanju biti uvelike povećana sigurnost učenika pri dolasku u školu i odlasku iz nje.

Ovu školu pohađa 280 učenika, no u istoj je zgradi organizirana i nastava za oko 200 učenika OŠ Nikole Andrića, koja je u procesu obnove, pa zajedno očekuju kako će sukladno potpisanom ugovoru između izvođača i investitora radovi biti gotovi polovinom rujna.

Dragana Korpoš

5,5 milijuna kuna ukupna vrijednost projekta koji će učenicima omogućiti siguran pristup školi
GRADIT ĆE SE I NOVA PARKIRNA MJESTA
Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša, izjavio je prilikom nedavnog obilaska radova kako rekonstrukcija ceste obuhvaća i zamjenu vodovodnih instalacija gdje je do sada bio azbestni cjevovod te rješenje parkirnih mjesta, s tim da će Grad Vukovar započeti s projektom izgradnje dodatnih parkirnih mjesta na toj lokaciji. Projekt je bitan i za ulice Vanje Radauša i Frana Kršinića iz kojih za sada ne postoji adekvatan prilaz, odnosno prijelaz prema školskom objektu preko državne ceste.
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike