Regija
RIMSKI DANI U LENIJAMA, 25. I 26. LIPNJA, BIT ĆE BOGATIJI NEGO LANJSKI

Proslava 1700. rođendana cara Valentinijana
Objavljeno 8. lipnja, 2021.
VINKOVCI - Sretan rođendan, Valentinijane, care naš - geslo je ovogodišnjih Rimskih dana, većih, bogatijih i sadržajnijih nego što su to bili prošli, a koje je korona ograničila na samo jedan dan, i održat će se 25. i 26. lipnja, kada će rimski duh ponovno, uz bogat program, zaživjeti ispod krošnji kestena i hrasta vinkovačkih Lenija, najavili su organizatori gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, ravnatelj Gradskog muzeja Hrvoje Vulić i zamjenik direktorice Turističke zajednice Vinkovaca Marko Jureta.

- Drago mi je da smo se vratili u normalan način rada. Naš grad treba zaživjeti kroz manifestacije. Rimski dani ponovno će oživjeti stari Rim, ali dobit ćemo priliku i učiti o našoj povijesti da kroz manifestaciju doživimo Vinkovce na jedan drugačiji način. Sve će biti prožeto slikama života od prije dvije tisuće godina, uz sav moderni dio koji smo dodali - rekao je Bosančić.

Hrvoje Vulić pojasnio je moto ovogodišnjih Rimskih dana te podsjetio “da je živ, pokojni Valentinijan ove godine slavio bi okrugli 1700. rođendan, rodio se 321. godine upravo ovdje, u Cibalama, današnjim Vinkovcima, i iako točan mjesec njegova rođenja nije poznat, ali sigurno je kako mu možemo čestitati okrugli rođendan”.

- Mogu najaviti pravu carsku proslavu rođendana, ali i nikad veći sajam, vrlo bogatu nagradnu igru Fiat Lux, gdje će svi posjetitelji tražiti skrivene rimske svjetiljke, a gotovo svaka je dobitna. Ove godine manifestacija je mnogo veća nego prošle te pozivam sve da se prošetaju do Lenija gdje će moći bar na trenutak osjetiti rimsku atmosferu - rekao je Vulić, a Marko Jureta najavljuje 20 rimskih šatora, deset više nego lani, gladijatore, radionice i mnogo toga za sve uzraste. M.F.
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI UDRUGE "ZVONO"

Održan sedmi Forest art festival

OSMI PUT POVEZALI ISTOK I ZAPAD ŽUPANIJE

Ultramaratonci trčali od Kladara do Stare Jošave

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana