Osijek
ANTUNOVO U TVRĐI

Traži se dugotrajno rješenje za smještaj zabavnog parka
Objavljeno 8. lipnja, 2021.

Vezani članci

GRADONAČELNIK HITNO REAGIRAO

Pokušali nelegalno postaviti lunapark kod Drvengrada

Antun Padovanski svetac je kojega štuju mnogi Osječani i svake godine 13. lipnja crkva u Tvrđi okuplja veliki broj vjernika, ne samo iz našeg grada nego i iz okolnih mjesta, a u godinama prije pandemije stizali su i vjernici iz Vojvodine i Posavine. Budući da za sve Osječane ono nije samo vjerska, nego i pučka svečanost, organizatori zabavnog dijela ovogodišnjeg obilježavanja Antunova našli su se u problemu, jer zbog sveobuhvatne obnove Tvrđe prostor koji je do sada bio predviđen za šatore, klupe i zabavni park ove godine nije dostupan.



Dapače, kako stvari stoje, ni nakon okončane obnove istočni ulaz u Tvrđu više neće biti mjesto na kojemu će se organizirati bilo kakvi sadržaji koji podrazumijevaju devastaciju prostora i uništavanje zelenih površina. Vlasnici zabavnog parka u nedjelju su onemogućeni u namjeri da bez suglasnosti i dozvole Grada Osijeka na svoju ruku podignu veliki šator u Perivoju kralja Tomislava, a sada gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem traži rješenje koje bi bilo dugotrajno i zadovoljavajuće za sve.



- Ovo je prva godina da imamo takvu situaciju i sigurno je da će se pronaći kvalitetno rješenje o kojemu će svi biti na vrijeme obaviješteni - kaže pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Siniša Gregoran, napominjući kako će ono što se sada dogovori najvjerojatnije biti rješenje i za sljedeće godine.



Kako nam je rekao predsjednik Vijeća Gradske četvrti Zoran Batnožić, dio klupa s ponudom hrane, pića, slatkiša i suvenirima, bit će postavljen na zapadnom ulazu u Tvrđu, no zbog još uvijek aktualnih epidemioloških mjera, to će biti u mnogo skromnijem opsegu nego inače.



Podsjeća da je Antunovo već u ovu nedjelju, i da što prije treba donijeti odluku hoće li se uopće dopustiti podizanje šatora i zabavnog parka, i na kojem mjestu.



- Šteta bi bilo da Osječani, posebice djeca i mladi koji svake godine s radošću iščekuju Antunovo, sada ostanu bez dijela lijepe tradicije - smatra Batnožić. T.Prusina



Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike