Mozaik
ORGANIZATOR JE CLIVE DAVIS

Otvaranje New Yorka
proslavit će megakoncertom
Objavljeno 8. lipnja, 2021.
Pred publiku od 60.000 ljudi u Central Parku na pozornicu će izići osam glazbenih ikona

Gradska uprava New Yorka i slavni producent Clive Davis udružili su snage i planiraju organizirati megakoncert u Central Parku kojim bi se proslavilo ponovno otvaranje New Yorka nakon pandemije.Kako je jučer objavio "New York Times", njujorški gradonačelnik Bill de Blasio kontaktirao je 89-godišnjeg titana glazbene industrije kako bi mu pomogao da organizira koncert u kolovozu, na kojemu očekuje 60.000 ljudi. Još nisu potvrđeni izvođači koji će nastupiti, ali Davis navodno želi dovesti osam glazbenih ikona. Koncert će biti dio "tjedna povratka kući" ("homecoming week"), u sklopu kojega će se diljem grada održati brojni eventi.

- Ovaj koncert bit će nešto jedinstveno što možete doživjeti samo jednom u životu. Lineup će biti nevjerojatan. Cijeli taj tjedan bit će nešto što nikada prije niste vidjeli u New Yorku - najavio je Bill de Blasio.

Većina ulaznica bit će besplatna, ali moći će se kupiti VIP ulaznice za sjedenje i razne pogodnosti. Trosatni koncert bit će snimljen za TV emitiranje. Radni naziv je "The Official NYC Homecoming Concert in Central Park". Navodno će publika biti podijeljena na dio za cijepljene i za one koji nisu cijepljeni, s tim da će cijepljeni zauzimati 70 posto gledališta. Procjenjuje se da je oba cjepiva do danas primilo 48 posto stanovnika New Yorka.

Davis, koji je odrastao u Brooklynu, izjavio je da je velika čast za njega što ga je Bill de Blasio pozvao da se i on uključi. Kroz svoju dugačku karijeru Davis je otkrio velike glazbenike kao što su Whitney Houston, Janis Joplin, Bruce Springsteen, Aerosmith te Pink Floyd.

- Mislim da se svi veselimo stanju svijesti koje kaže da će budućnost biti svijetla i zdrava u ovoj zemlji, u svijetu i, naravno, New Yorku - kaže Davis.

Ova je vijest stigla nakon što je državni guverner Andrew Cuomo održao konferenciju za novinare s Jamesom Dolanom, šefom Madison Square Garden Entertainmenta, obećavajući "blockbuster ljeto" događanja u New Yorku. Radio City Music Hall ponovno se otvara ovoga mjeseca za Tribeca film festival, na koji smiju ući samo cijepljeni, i to s maskama. Grad je uveo Excelsior Pass, propusnicu za ulazak u dvorane i na evente, a kojom se dokazuje da je osoba cijepljena. Downloadiralo ju je već približno milijun ljudi.


Tanja Kvorka
48 posto stanovnika New Yorka primilo je cjepivo do danas
70 posto ulaznica, koje će biti besplatne, dobit će isključivo oni koji su cijepljeni
Grad je uveo Excelsior Pass, propusnicu za ulazak u dvorane i na evente, kojom se dokazuje cijepljenost
Možda ste propustili...

DOKUMENTARAC DOSTUPAN OD SRIJEDE

Schumacher: Film o trijumfu i tragediji

JEDAN OD NAJPOZNATIJIH ČLANOVA KOMIČARSKE TRUPE IZ SHOWA “SATURDAY NIGHT LIVE”

Umro Norm Macdonald

OVE SUBOTE, 11. RUJNA, NA STROSSMAYEROVU TRGU

Međunarodna smotra klapa u Đakovu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana