Crna kronika
PROMET U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Od 236 prekršaja čak 142 zbog prebrze vožnje
Objavljeno 8. lipnja, 2021.
Tijekom protekloga vikenda policija je zabilježila 236 prometnih prekršaja u Osječko-baranjskoj županiji. Čak 142 prekršaja odnosila su se na prekoračenje brzine. Uz to 27 osoba nije koristilo sigurnosne pojaseve, 18 vozača imalo je nedopuštenu koncentraciju alkohola u krvi, 16 vozača nepropisno je koristilo mobitel za vrijeme vožnje, tri su upravljala vozilima iako nisu ni položila vozački ispit, 11 je upravljalo neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedan prekršaj odnosio se na odbijanje alkotestiranja i drugo.Najveća koncentracija alkohola od 2,18 promila izmjerena je 64-godišnjem biciklistu iz Osijeka koji je zaustavljen u petak u osječkoj Kninskoj ulici, u petak u 30 minuta iza ponoći. U nedjelju u 1.45 sati, u Ulici kneza Trpimira u Osijeku u nadzoru prometa zaustavljen je automobil kojim je 24-godišnji vozač iz Slakovaca upravljao pod utjecajem 1,62 promila. Mladi vozač odveden je na triježnjenje, a za prekršaje koje je počinio propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U istoj ulici, ali u nedjelju u 23.30 sati, policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 24-godišnji Osječanin. Mladić je imao alkohola u krvi 1,35 promila te je smješten u posebnu prostoriju policijske postaje dok se ne otrijezni. Za prekršaje koje je počinio propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju do godine dana i četiri negativna boda.

Istoga dana u 6.10 sati, u Baranjskom Petrovom Selu, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lako ozlijeđene. Vozaču automobila, 21-godišnjaku iz Viljeva, istekla je valjanost prometne dozvole te nije koristio sigurnosni pojas. Zbog neprilagođene brzine kretanja 21-godišnjak je vozilom sletio s ceste, a u krvi je imao alkohola 0,97 promila. Za navedene prometne prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu do 9700 kuna, zabrana upravljanja vozilima B kategorije do šest mjeseci i tri negativna boda.

Četiri prometne nesreće dogodile su se u nedjelju na području Policijske uprave osječko–baranjske. U tri nesreće sedam je osoba lakše ozlijeđeno, a jedna je prometna nesreća za posljedicu imala materijalnu štetu.S.Lacić



Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike