Regija
LJETNE INVESTICIJE U DONJEM MIHOLJCU

Ulaganja u gradski vrtić i knjižnicu
Objavljeno 6. lipnja, 2021.
DONJI MIHOLJAC - U Donjem Miholjcu nastavljaju se ulaganja koja će grad mijenjati i u 2021. godini. Neki su gradski projekti započeti i privode se kraju, među kojima je gradnja parkirališta sa zapadne strane Dječjeg vrtića Pinokio, za što će biti izdvojeno oko 425.000 kuna. U tijeku je i izvođenje sustava dizalice topline u zgradi vrtića. Ukupna vrijednost projekta je 765.486 kuna, od čega iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 306.194 kune. Ostatak novca osigurat će Grad Donji Miholjac. S ovom investicijom u vrtiću se očekuje znatno smanjenje izdataka za energente i podizanje kvalitete infrastrukture predškolskog odgoja. U okviru ulaganja u vrtić uskoro počinje zamjena ograde i betoniranje pješačkih staza u dvorištu, a nabavit će se i nova igrala. Bit će utrošeno oko 500.000 kuna, a te radove s 225.000 kuna sufinancira Ministarstvo demografije, obitelji, mlade i socijalne politike.

Ovo ljeto bit će obilježeno dvjema investicijama važnima za Gradsku knjižnicu. U sklopu prve ugradit će se sustav s dvije dizalice topline za grijanje i hlađenje, a na krovnoj površini solarna fotonaponska elektrana. Ukupna vrijednost investicije je oko 800.000 kuna, a Fond za energetsku učinkovitost odobrio je oko 320.000 kuna. Uz tu energetsku investiciju, planira se uložiti i u unutrašnje uređenje Gradske knjižnice.

- Od Ministarstva kulture dobili smo 440.000 kuna za unutrašnju obnovu knjižnice. Nakon završetka radova imat ćemo ljepšu i funkcionalniju knjižnicu, a novim energetskim sustavom uštedjet ćemo na potrošnji energenata za osvjetljenje, grijanje i hlađenje u knjižnici - naglašava gradonačelnik Goran Aladić.

Pri kraju je gradnja parkirališta i pristupne ceste mjesnom groblju u Podgajcima Podravskim, u vrijednosti od oko 332.000 kuna, a tom naselju se dograđuje ribički dom, u što će biti uloženo oko 370.000 kuna. Na prostoru Industrijske zone Janjevci u tijeku je realizacija projekta “Zipi”, kojim je nastavljena gradnja komunalne infrastrukture. Grade se ceste, staze, parkirališta, oborinska odvodnja, vodovodna i kanalizacijska mreža, javna rasvjeta. Projekt je “težak” 10,7 milijuna kuna, od čega je sedam milijuna kuna iz fondova Europske unije.

Nastavlja se projekt rekonstrukcije nogostupa u Miholjačkom Poreču i Donjem Miholjcu. Bit će obnovljena gotovo dva kilometra pločnika. S.Fridl
Uskoro počinje zamjena ograde i betoniranje staze u dvorištu, a nabavit će se i nova igrala
2000 metara duljina je zahvata rekonstrukcije postojećih pločnika u Donjem Miholjcu i Miholjačkom Poreču
Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike