Mozaik
DODIJELJENE GLAZBENE NAGRADE PORIN

Krunoslav Kićo Slabinac
posthumno dobio Porina
za životno djelo
Objavljeno 6. lipnja, 2021.

Glazbene nagrade Porin dodijeljene su u subotu te je četiri nagrade dobila grupa Pavel, Albina je najbolji novi izvođač, a Porina za životno djelo dobili su Zdenka Kovačiček, Silvio Foretić te posthumno Krunoslav Kićo Slabinac.

Četiri Porina osvojila je grupa Pavel, i to za najbolji album "Ennui" te najbolji album pop glazbe. Također su osvojili Porina za najbolje likovno oblikovanje te za Najbolju vokalnu suradnji Pavela i Tedija Spalata u pjesmi "Ne daj na nas".

Porin za pjesmu godine osvojila je pjesma "Mali krug velikih ljudi", autora Ivana Dečaka u izvedbi Massima.

U kategoriji Novi izvođač nagradu je osvojila Albina koja je hrvatsku predstavljala na Eurosongu.

Porina za Najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila je Vanna za pjesmu "Puna memorija", dok je Porina za Najbolju mušku vokalnu izvedbu dobio Damir Urban za pjesmu "Nitko osim nas".

U kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom, Porin su dobili Goran Bare i Majke za pjesmu "Rođen za suze", a Vinko Ćemeraš i Talvi Tuuli osvojili su Porin u kategoriji Najbolji album rock glazbe za album "Na putu".

Najboljim albumom zabavne glazbe proglašen je album "91+" Stjepana Jimmyja Stanića i Orkestra Josipa Cvitanovića.

Tri statue Porina osvojili su i 9OF3 (Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić) sa suradnikom. Osvojili su Porina za Najbolju snimku albuma za album "9OF3", zatim Porina za Najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) za album "9OF3", te Porin za Najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za skladbu "Lenny Bonham" s albuma "9OF3".

Rundek i Ekipa osvojili su Porin u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe za album "Brisani prostor".

Alejuandro Buendija, odnosno Saša Antić, osvojio je Porin u kategoriji Najbolji album hip hop glazbe za album "Škrinja", dok je Je Veux, odnosno Željka Veverec, osvojila Porin u kategoriji Najbolji album elektroničke glazbe za album "I Glow".

Cubismo i Jazz orkestar HRT-a nagrađeni su s dvije statue Porina, u kategoriji Najbolji album jazz glazbe za album "Tumbao", te u kategoriji Najbolja skladba jazz glazbe za skladbu "Dani u Havani".

Porin za Najbolju izvedbu jazz skladbe osvojila je grupa Elvis Stanić Group za izvedbu skladbe "Peter Pan Picking Strawberries 2020".

S dva Porina nagrađen je i Filip Gržinčić. Osim za već spomenuto Najbolje likovno oblikovanje za album "Ennui" grupe Pavel, nagrađen je i u kategoriji Najbolji video broj za "Dangerous Waters" izvođača J.R. Augusta.

Producentom godine proglašen je Goran Kovačić, a Porin za Najbolji aranžman osvojio je Ivan Pešut za skladbu "Boje" u izvedbi Nike Turković.

Porin za Najbolji album s raznim izvođačima pripao je albumu "67. Zagrebački festival" čiji je umjetnički ravnatelj Neno Belan.

Porin za Najbolji koncertni album osvojio je album "Live at Hrvatski glazbeni zavod" u izvedbi J.R. Augusta.

Porin za Najbolju skladbu klasične glazbe osvojio je Silvio Foretić za svoju skladbu "Concerto Rosso, za klavir i orkestar" koju izvode Simfonijski orkestar HRT-a.

Porina za Najbolju snimku albuma klasične glazbe osvojila je Marijana Begović za album "Nebo i zemlja Tomasa Cecchinija" koji izvodi Zbor HRT-a.

Porin za Najbolju produkciju albuma klasične glazbe osvojio je Krešimir Seletković za album "Vatroslav Lisinski: Porin, viteška opera u pet činova".

Najboljim tematsko-povijesnim albumom proglašen je album "Oliver Dragojević – Live – Original Album Collection" izvođača Olivera Dragojevića.

Porina za životno djelo dobili su jazz, rock, blues i soul pjevačica Zdenka Kovačiček, skladatelj, dirigent, pijanist i pjevač Silvio Foretić.

Pjevač i zabavljač Krunoslav Kićo Slabinac posthumno je dobio Porina za životno djelo.

(Hina)

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

Najčitanije iz rubrike