Osijek
ODRŽAT ĆE SE 20. ILI 27. LIPNJA

Gezina fišijada: Uz Gudlinovo i ime Zlatka Pavoševića
Objavljeno 5. lipnja, 2021.
Dugoočekivana velika gastromanifestacija u Osijeku, Gezina fišijada, održat će se u lipnju, i to 20. ili 27. Najavio je to organizator Tomislav Barić, vlasnik Slavonske kuće, koja već godinama organizira fišijadu u spomen na osječkog ugostitelja Gezu Gudlina. No od ove godine omiljena manifestacija ne samo što će se održati nego će i biti nazvana u spomen na Osječanina, bivšeg Glasova djelatnika i glavne osobe u marketingu Gezine fišijade - Zlatku Pavoševiću.

- Zlatko nam nedostaje i on je s nama od prve naše fišijade. Stoga smo odlučili na neki način dodati njegovo ime ovoj manifestaciji, još ne znamo točno kako, ali svakako ćemo se potruditi da Zlatko bude “utkan” u događaj iako više nije s nama - poručio je Barić, dodavši da slijedi poziv ekipama koje žele sudjelovati. Nema sumnje, kaže, da će odziv biti velik, jer valja podsjetiti da se velik broj ekipa prijavio i prije službene objave događaja, još u veljači ove godine. Konkretno, javilo se 400-tinjak timova, a iako će se s pozivom krenuti ispočetka, Barić smatra da će na ovoj, osmoj, Gezinoj fišijadi biti rekordan broj timova.

Kako je u tijeku obnova Tvrđe, manifestacija će se umjesto u nedjelju održati u subotu. Izvjesno je da će to biti jedan od dva navedena datuma, ali i da bi sudac trebao ponovo biti glumac osječkog HNK-a Miroslav Čabraja. Valja podsjetiti i na pravila manifestacije, a to je u prvom redu kuhanje bilo dobroga bilo lošega fiša, uz obvezan ples i dobru zabavu. O svim naknadnim informacijama, kaže Barić, Osječani i svi izvan Osijeka koji žele sudjelovati, kao i zainteresirani posjetitelji, bit će obaviješteni na vrijeme. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike