Novosti
BIRAČI SU SE ODLUČILI ZA PROMJENU

Nezavisni Damir Juzbašić
gradonačelnik je Županje
Objavljeno 30. svibnja, 2021.
Novi gradonačelnik Županje je 43-godišnji Damir Juzbašić, diplomirani pravnik i ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe RH. Dužnost zamjenika gradonačelnika u sljedeće četiri godine obnašat će Petar Buljević. U drugom krugu izbora, na koje je izišao kao nezavisni kandidat, uvjerljivo je, s čak 1196 glasova više, pobijedio svoga protukandidata, dojučerašnjeg stranačkog kolegu, Davora Miličevića (HDZ), za kojega je glasao 1881 birač. Miličević je u proteklih 16 godina vodio Županju, ali povjerenje za peti mandat nije dobio. Građani su se odlučili za promjenu. Juzbašić je u prvome krugu izbora dobio potporu od 44,52 posto birača, i tada ih je pozvao da i 30. svibnja ponovno pokažu zrelost.

- Već od ponedjeljka idemo raditi, krećemo s provedbom našeg programa i vizijom razvoja našeg grada, da svi skupa bolje živimo. Želimo da se Županja konačno probudi, krene europskim putem i postane mjesto ugodnog življenja - kazao je novi gradonačelnik. Zahvalio je sugrađanima na pruženom povjerenju, koje će, ustvrdio je, nastojati maksimalno opravdati.

Juzbašić je, podsjećamo, u studenome pobijedio na unutarstranačkim izborima, ali je zbog nezadovoljstva krajem veljače podnio ostavku na mjesto predsjednika GO HDZ-a Županje, a potom i napustio stranku. Nije se, kazao je, mogao pomiriti s činjenicom da je, nakon što je premoćno pobijedio Miličevića na unutarstranačkim izborima, županijsko vodstvo stranke stalo na stranu poraženog kandidata. Poručio je kako su se prevarili svi oni koji su mislili da će mu "nekakva fotelja u Zagrebu biti ispred interesa Županje i Županjaca" i odlučio je na izbore izići kao nezavisni kandidat.

Poraženi Miličević poručio je da čestita pobjednicima i zaželio im puno uspjeha u radu. "Želim samo da se Županja primiri, da nastavimo normalno živjeti i dalje se razvijati kao lijepi mali gradi", zaključio je. M.L.O.