Regija
SLATINA KOM D.O.O.

Novo vozilo za otpad
Objavljeno 30. svibnja, 2021.
SLATINA

Direktor komunalne tvrtke Slatina kom d.o.o. Sanjin Hmelik i direktor tvrtke Gradatin d.o.o. iz Sesveta Marko Jukić potpisali su ugovor o javnoj nabavi posebnoga komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada, vrijedno 1.545.001 kunu bez PDV-a.

Tvrtka je prošla na natječaju za dodjelu nepovratnih sredstava za projekt "Nabava višekomornog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada u Slatini". Nakon postupka javne nabave potpisan je ugovor s dobavljačem, a isporuka vozila očekuje se u studenome.

– Nakon podjele kanti za reciklabilno prikupljanje otpada i s početkom rada novog vozila, koje će stići u roku od 180 dana, sustav će biti znatno efikasniji od današnjeg načina gospodarenja reciklabilnim otpadom – istaknuo je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik.

Odvoz otpada od građana i pravnih osoba, uz poslove održavanja javnih površina, jedna je od devet djelatnosti kojima se bavi Slatina kom, a obavlja se za oko 4500 korisnika. U djelatnost su uložena sredstva za ugradnju čipova u spremnike, ugradnju čitača na komunalno vozilo te nabavu dodatnih spremnika za pojedine korisnike u ukupnom iznosu od 311.391,20 kuna.

Komunalno poduzeće u suradnji s Gradom preuzelo je 3700 plavih, 3700 žutih i 350 smeđih kanti, koje će biti podijeljene građanima u sljedećim mjesecima. P.Ž.
Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

Najčitanije iz rubrike