Regija
UČENICI SREDNJE ŠKOLE JOSIPA KOZARCA BRINU SE ZA ZELENU BUDUĆNOST

Posijali travu u obnovljenom školskom parku
Objavljeno 30. svibnja, 2021.
ĐURĐENOVAC



U Srednjoj školi Josipa Kozarca Đurđenovac obilježen je Dan europskih parkova kao spomen na 1909. godinu kada je u Švedskoj proglašeno devet nacionalnih parkova, prvih u Europi.

U povodu obilježavanja Dana europskih parkova učenici koji se školuju za zanimanje šumarski tehničar zajedno s nastavnicom Sanjom Medenica su na vježbama iz predmeta parkovna kultura sijali travu u obnovljenom školskom parku. Za obnovu školskog parka zaslužni su Općina Đurđenovac i komunalno poduzeće Rad d.o.o. Đurđenovac. U toj školi obilježen je i Međunarodni dan očaranosti biljkama. Vrijedni učenici 2. razreda, šumarski tehničari, predvođeni nastavnicima Mariom Dudjakom i Sanjom Medenica, označili su biljke u školskom arboretumu. Natpisne ploče s latinskim, hrvatskim i glagoljskim nazivima biljaka izradili su članovi Učeničke zadruge Sova u školskoj stolarskoj radionici, a postavili ih budući šumarski tehničari.

Tim akcijama đurđenovački srednjoškolci dali su svoj doprinos u podizanju javne svijesti o važnosti zaštite prirodne baštine te zajedničkom bogatstvu i životu u zdravijem okružju. Inače, zanimanje šumarski tehničar učenici mogu upisati jedino u ovoj školi u Osječko-baranjskoj županiji.

Školovanje traje četiri godine, a zanimanje je izuzetno traženo na tržištu rada. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike