Regija
MALENI ŽUPANJAC U UTORAK ODLAZI U AMERIKU

Šimuna čekaju nove operacije
Objavljeno 31. svibnja, 2021.
Dr. Dror Paley izvest će složene zahvate na desnom kuku i na desnom stopalu
ŽUPANJAPred troipolgodišnjim su dječakom Šimunom Stojanovićem iz Županje - koji je neopisivom snagom želje i volje mnoge ohrabrio da probiju vlastite granice i svojom im borbom pokazao da se čuda svakodnevno događaju i da je i ono što se nekada čini nemogućim ipak moguće - nove, vrlo zahtjevne i složene operacije u Americi.Šimun je rođen s brojnim malformacijama, u nogicama mu je nedostajalo više od 25 kostiju, čašica kuka i cijelo koljeno lijeve noge, a imao je i dupliciranu bedrenu kost (femur). U rujnu 2019. podvrgnut je iznimno složenom zahvatu u bolnici na Floridi koji mu je omogućio da s pomoću proteze prvi put stane na noge i prohoda. Vrhunski ortopedski stručnjak, dr. Dror Paley Šimunu je amputirao lijevu natkoljenicu, koja nije imala funkciju, od dupliciranog femura rekonstruirao je kuk i desno stopalo. Dječak se kući vratio nakon sedam mjeseci, a sada nastavlja lavovsku borbu za ozdravljenje. Operacija je određena za 18. lipnja. U utorak navečer dječak s roditeljima ponovno odlazi u Ameriku.

- Okvirno će liječenje trajati pola godine, a uključuje dvije operacije, u razmaku od dva i pol mjeseca, i fizikalne terapije. U prvoj će dr. Paley stabilizirati desni kuk i rekonstruirati desno stopalo, u drugoj će korigirati stabilizaciju desnog stopala – kaže majka Martina. U stopalu desne nožice, koja je inače zdrava, raste mu kost, pa gubi ravnotežu. HZZO je odobrio operaciju, i majka od srca zahvaljuje svima, a posebno liječniku iz Klaićeve, dr. Ribičiću, koji je Komisiji i predao zahtjev za liječenje u inozemstvu.

- Naš put je dug i, neki bi rekli, težak, ali kada vidimo sve rezultate i kada vidimo da naše dijete hoda, a nisu bile takve prognoze, ne možemo skriti oduševljenje samim time što korača - poručuju. Zahvaljuju svima koji su uz njih i koji im pružaju potporu.

- Hvala vam svima, dobri ljudi, jer u svakom koraku vidim djelić vas. Želimo zahvaliti za bezuvjetnu podršku, za svaku molitvu, lijepu riječ, za svaki zagrljaj, za nesebičnu pomoć, za sve! Za mene i moju obitelj ovo su neopisivo teški trenutci, psihički i fizički, emocionalno, materijalno... Ali Šimun je to zaslužio, svojim životom u ove tri godine naučio nas je toliko toga. Bez vas san o njegovu koraku ne bi bio moguć - poručuje majka i moli sve ljude dobre volje da i dalje budu s njima u molitvama.

Nakon povratka u Hrvatsku dječaka na Rebru čeka i operacija leđne moždine (dva strana tkiva koja su mu obuhvatila splet živaca u donjem dijelu leđne moždine, a evidentirana su početkom godine na MR-u), što im čini još jedan problem i neizvjesnost.

Svi koji žele pripomoći obitelji za troškove boravka u Americi mogu to učiniti uplatom na račun u Erste banci: HR3624020063103590525, na ime majke - MARTINA STOJANOVIĆ, Županja, opis plaćanja: Darovanje za zdravstvene potrebe - Šimun Stojanović. Za donacije iz inozemstva BIC/SWIFT je ESBCHR22.


Možda ste propustili...

VELEPOSLANIK SLOVAČKE REPUBLIKE PETER SUSKO POSJETIO SREDNJU ŠKOLU NAŠICE

Đacima predstavljen studij slovačkog jezika

NA NOVOM STADIONU MJESTA ĆE BITI I ZA POVIJEST

Prikupljaju svjedočanstva o povijesti nogometa u Baranji