Regija
POSJET PREDSTAVNIKA TURISTIČKIH AGENCIJA

B2B: Slavonija i Baranja brzo će
postati primjer dobre turističke prakse
Objavljeno 29. svibnja, 2021.
KARANAC


U seoskom gospodarstvu "Ivica i Marica", u Karancu, jučer je održana B2B radionica namijenjena povezivanju Klastera Slavonija s domaćim turističkim agencijama. Cilj radionice bio je jače povezivanje mogućih partnera te upoznavanje s novim destinacijama, projektima i turističkom ponudom s naglaskom na boravak u prirodi, enogastronomiju i ponudu u ruralnom prostoru pet slavonskih županija.


- Ovo je prvi put da Hrvatska turistička zajednica organizira takvo studijsko putovanje, na čemu smo inzistirali. Interes predstavnika hrvatskih turističkih agencija bio je izuzetno velik. Svatko na svom području u pet slavonskih županija u ekstremno kratkom vremenu, od utorka do petka, predstavio je potencijale i lokalne turističke agencije, čiji su predstavnici s gostima dogovarali buduću suradnju - istaknula je Ivana Jurić, direktorica TZ-a Osječko-baranjske županije.


Naglašava kako su predstavnici turističkih agencija oduševljeni Slavonijom i Baranjom te se moglo čuti da će ova destinacija vrlo brzo postati primjer dobre prakse. Radionicu je posjetio i župan osječko-baranjski Ivan Anušić, koji je pozdravio sudionike te s njima razgovarao o turističkim temama.
Kada se govori o osječko-baranjskom turizmu, potrebno je istaknuti kako je ova destinacija, bez obzira na pandemiju, na 60-ak posto noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, što je dobar pokazatelj za blisku budućnost i vremenu nakon ‘‘novog normalnog‘‘. I.Getto
Možda ste propustili...

PRIPREME ZA ŽUPANJSKU ZIMSKU BAJKU

U zakup ponudili šest drvenih kućica na trgu

TRG R. BOŠKOVIĆA

Drvored oskoruša

SLATINA ĆE DIJELITI BOŽIĆNICE

Po 200 kuna za one s najnižim mirovinama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KURIOZITET IZ 1945. I VREMENA POMOĆI UNRRA-E

Snimka ratnoga bunkera u središtu Đakova u američkom vojnom arhivu

2

POSJEĆENA DESTINACIJA

Pristup Vinskoj cesti pod blatom, nasut će kamen

3

NA AKTUALCU GRADSKOG VIJEĆA O SMJENAMA ČELNIH LJUDI GRADSKIH TVRTKI I USTANOVA

Juzbašić: Sve je prema zakonu, nitko nije potjeran na ulicu!