Dome slatki dome
JEDNOSTAVNA PRILAGODBA TRENDU

Detalji u trendu za moderne stanove
Objavljeno 13. svibnja, 2021.
Trend uvijek možete provući kroz detalje – boje zidova, različite dekoracije, rasvjetu

Slijediti dizajn ili koncepciju stanovanja – različiti su stavovi, pristupi kao i mogućnosti, ali odluka temeljena na promišljenim elementima dovest će vas do pravog odabira. Najnovije koncepcije stanovanja spavaćoj sobi pridružuju dodatne sadržaje osim samog spavanja i odmaranja. Integrirani prostor garderobe, TV uređaj, police za knjige, radni stol, sofa za odmaranje, sprave za vježbanje, kao i mnogi drugi elementi, postaju sastavni dio tog prostora.

Razni sadržaji
Spavaća soba postaje mjesto aktivnog događanja, pa time iskorištenost prostora i sadržaja unutar zadane kvadrature postaje kvalitetnija. Takva su rješenja osobito praktična u manjim stanovima, gdje se prije nastojalo stvoriti odvojeni prostor za smještaj kreveta. U ovakvim koncepcijama on postaje ravnopravan element opremanja te se funkcije dnevnog boravka i spavaće sobe preklapaju. Bez dodatnih pregrada te logičnom i atraktivnom postavom elemenata prostor ostaje nenarušen u svojoj stvarnoj veličini, prozračnosti i prirodnoj osvijetljenosti.

Moderne kuhinje i dalje su prostor za pripremanje hrane, ali zbog svojih iznimnih estetskih vrijednosti i dekorativni element. Ovakve kuhinje prerastaju preko integrirane blagovaonice u prostor dnevnog boravka te se ponovo javljaju izvanredne mogućnosti za maksimalnom iskoristivošću i povezanošću prostora. Na taj su način pojačani prostorni doživljaji, a ukućani se drže na okupu bez obzira na svoju trenutačnu aktivnost – priprema objeda, odmaranje ili rad.

Ugodno
Trend uvijek možete provući kroz detalje – boje pojedinih zidova, ukrasni predmeti, rasvjetna tijela, prostirke, prekrivači, jastučići ili zastori. Ovakve ćete elemente puno jednostavnije i jeftinije prilagoditi trendu nego, primjerice, garnituru za sjedenje ili stol i stolice za blagovanje. Dobro razmislite o bojama, materijalima i ambijentu u kojem se osjećate ugodno i opušteno. Odaberite elemente opreme interijera koji su u skladu s vašom osobnošću i stvarnim željama. Zapamtite – rustikalna kuhinja može biti opremljena i organizirana u skladu s trendovskim koncepcijama stanovanja, kao što i trendovski materijali i boje mogu biti primijenjeni u, primjerice, stilskim izvedbama koje možda nisu dio aktualnog trenda.

Monika GALOVIĆ ROLICH, mag. ing. arh.
Kvaliteta stanovanja
Trendovi u opremanju dnevnog boravka izraziti naglasak stavljaju na udobnost, mobilnost i višefunkcionalnost. To su svakako poželjne karakteristike, koje osiguravaju bolju kvalitetu stanovanja. Tako interpretirani i prihvaćeni trendovi poželjni su i preporučljivi za prostor u kojem najviše boravimo, družimo se i opuštamo.
Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

Najčitanije iz rubrike