Osijek
LOŠINJSKA, MURTERSKA, KORNATSKA...

Radić: Zaboravljene ulice zaslužuju obnovu
Objavljeno 11. svibnja, 2021.
Na činjenicu da od 60-ih godina prošlog stoljeća neke ulice na Jugu 2 nisu obnavljane upozorili su u utorak saborski zastupnik i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Radić te Igor Pandžić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Jug 2. Prigodno, konferencija za novinare održana je u Lošinjskoj ulici, koja, kako je rečeno, uz Murtersku i Kornatsku svakako zaslužuje obnovu.

- Posljednje tri godine upozoravamo na probleme vezane uz kolnike i nogostupe, kao i uz zelene površine ovdje u Lošinjskoj ulici. Nažalost, dosad nismo dobili najbolje odgovore od gradske vlasti. Gradska četvrt nema u proračunu osigurana sredstva za cjelovitu obnovu, pa smo ponudili dio iznosa kako bismo potaknuli Grad da krene u realizaciju. Međutim, to nije uvaženo pa smo dočekali izbore s ovim dugogodišnjim problemom - upozorio je Pandžić.

Ivan Radić podržao je te primjedbe, uz naglasak kako su iznosi za financiranje gradskih četvrti bitno smanjeni. Svakako je potrebna rekonstrukcija, rekao je, i kolnika i nogostupa, a osvrnuo se i na rješenje problema presušivanja bajera u toj gradskoj četvrti.

- Direktor Hrvatskih voda Željko Kovačević dao je obećanje da će se problem s bajerom riješiti. Kao što Zagreb ima Jarun, i Jug 2 trebao bi imati bajer s raznim popratnim sadržajima, što ne bi trebao biti problem nakon zamjene s vlasnicima parcela - rekao je Radić, dodavši kako će se nakon zamjene u rješenje ove dugogodišnje situacije uključiti i Hrvatske vode. Sudeći prema popularnosti toga kupališta, ne samo na zadovoljstvo stanovnika Juga 2 nego i ostalih Osječana.

Razmišljalo se i o uklanjanju zaštitne ograde na spomeniku hrvatskim braniteljima na trgu na Jugu 2, međutim, valja podsjetiti na to da je zaštitna ograda bila jedino moguće rješenje nakon učestalih vandalskih djela, odnosno oštećenja staklenih ploča kojima je spomenik obložen. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike