Mozaik
KLAPA MORE U SVOM STILU IZVELA “SLOMILA JE SVE U MENI”

Dalmatinska klapa obradila je hit Borisa Ćire Gašparca
Objavljeno 11. svibnja, 2021.
Uvijek je postojala neka tajna veza između Slavonije i Dalmacije i koliko god su u pitanju dva različita kraja, ipak je riječ o ljudima koji žive u istoj državi prepunoj bogate tradicije i kulture. U to ubrajamo svakako i glazbenu ostavštinu. Boris Ćiro Gašparac je slavonski sin, jedan od najvažnijih autora i interpretatora slavonske tamburaške glazbe, a s druge strane je klapa More, šibenski sinovi, sjajni interpretatori klapske pisme. Šibenčani su se odlučili obraditi upravo pjesmu Borisa Ćire Gašparca "Slomila je sve u meni" i unijeti u nju jednu posebnu emocije. Ali to nije posve slučajno, kažu:

- Pjesmu smo prvi put čuli od dragog nam gosta Ćire Gašparca na našem koncertu i od tada nam je prirasla k srcu. Dugi niz godina pjevali smo je za svoj gušt, a dolaskom mladih snaga u klapu odlučili smo je snimiti i udahnuti joj klapski duh i dalmatinski izričaj. Drago nam je što su upravo solist i aranžer najmlađi sudionici u pjesmi za koju se nadamo da će svojom iskrenošću i jednostavnošću naći put do mnogih srca.

Solist i aranžer pjesme je Vide Dukić, a iskren i emotivan spot radio je Ivan Kulaš. Za klapu More još se jednom mora reći kako u moru klapa ima jedinstvenu interpretaciju ispunjenu emocijama i ljubavlju prema ne samo klapskom ili dalmatinskom području nego i hrvatskoj glazbi, njezinim autorima i državi u kojoj svi žive. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike