Sport
OTVORENO DRŽAVNO NATJECANJE

U Đakovu 102 tenisača do 12 godina iz cijele RH
Objavljeno 11. svibnja, 2021.
Prvenstvo Hrvatske u tenisu za djevojčice i dječake do 12 godina okupilo tenisku budućnost od Iloka sve do Dubrovnika

Sinoć je na terenima Teniskog kluba Đakovo otvoreno Prvenstvo Hrvatske u tenisu za djevojčice i dječake do 12 godina. Natjecanje, kojem je organizator i domaćin Teniski klub Đakovo uz pokroviteljstvo Grada Đakova, okupilo je 102-oje natjecatelja iz cijele Hrvatske - od Iloka do Dubrovnika.

Otvorio ga je đakovački gradonačelnik Marin Mandarić zaželjevši dobrodošlicu natjecateljima i njihovim roditeljima, tako da u ovom trenutku u gradu Đakovu zahvaljujući tom teniskom natjecanju boravi oko tri stotine gostiju.

- Grad Đakovo kontinuirano prati potrebe Teniskog kluba i uvijek stoji uz svoje tenisače radeći na poboljšanju infrastrukture - rekao je gradonačelnik Mandarić. Prilikom otvorenja Prvenstva njegove sudionike pozdravio je i predsjednik Teniskog kluba Đakovo Mišo Mesić, kao i izvršni direktor Hrvatskog temiskog saveza Vladimir Jovanovski.

U ponedjeljak se igrao glavni turnir, u kojem su nastupila 32 dječaka i 32 djevojčice, pojedinačno i u parovima. Od Đakovčana tog uzrasta bilo je njih troje - Ivan Bobetić, Dora Belvanović i Iva Zetović. I bilo je uspješno, svi su prošli prvo kolo. Završnica Prvenstva je u četvrtak, kada se ono i zatvara.

Inače, na terenima Teniskog kluba Đakovo treba niknuti dvadeset i pet milijuna kuna vrijedan Društveno-teniski centar, za koji je dokumentacija spremna, ishođena je građevinska dozvola i izvedbeni projekt. Suvremeni objekt Društveno-teniskog centra stavlja Đakovo na tenisku kartu Europe.

Suzana Župan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike