Sport
PRVA ŽNL OSJEČKO-BARANJSKA - 23. KOLO

Slavonac čuva vrh tablice
Objavljeno 11. svibnja, 2021.
Ladimirevčani domaćom pobjedom prednost ispred pratnje povećali na tri boda
Sve je zanimljivija i uzbudljivija te posljedično neizvjesna borba u oba dijela tablice! Svi klubovi još zainteresirani za te pozicije i nadalje pokazuju znakove živote, iako je zadnjem Bilju osvojeni domaći bod u srazu s Omladincem, nakon duljeg posta, nedostatan za potrebe, ali se pretpostavlja da se taj Baranjac još nije predao. Istodobno je eksplodirao onaj iz Belog Manastira, uzevši bodove i u Donjem Miholjcu te uhvativši priključak s konkurencijom. Izjednačivši se sa Slavonijom čiji je visoki domaći poraz u derbiju začelja od Croatije prilično znakovit glede agregatnog stanja Punitovčana. Velimirovčanima će ta “petarda”, nedvojbeno, biti poticajna u borbi za ostanak, čiji si status Radnik istodobno nije uspio popraviti. U Josipovac je u očito nezgodnom trenutku došao visokokotirajući Metalac i za Osijek odnio tri boda zabivši toliko pogodaka. Ostajući i toliko bodova u zaostatku za vodećim Slavoncem koji je razliku zadržao zbog punog uspjeha na svome terenu s kojeg je Ratar za Piškorevce otišao praznih ruku. Ladimirevački lider, međutim, nije uspio uzeti ništa u međuvremenu u zaostalom susretu protiv popovačkog Hajduka, tako da se očekuje borba za hijerarhijski iskorak do zadnje etape. U osmoj proljetnoj tada drugoplasirani Tomislav bio je gost u đurđenovačkom derbiju gornjeg doma u kojem nije bilo pobjednika, nakon čega je pristigli sastav trenera Davora Rudeca pao za mjesto uz tri boda zaostatka za Slavoncem. Pet je sada u minusu četvrti FEŠK nakon što je u Feričance iz Popovca stigao (samo) bod, tako da se tamošnji domaćin pokazao kobnim za ambiciozne klubove tjerajući ih da (sve) bodove traže na drugim mjestima. Još se igralo u Marijancima gdje, također, nije bilo pobjednika, a čije neuzimanje dva boda neće nedostajati domaćem Hajduku ni gostima iz Viljeva zbog obostrano vrlo ugodnog položaja u redoslijedu. D.Lekšan

 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Rezultati 23. kola

Slavonac (Ladimirevci) - Ratar (Piškorevci) 2:0, Radnik (Josipovac) - Metalac (Osijek) 0:3, Đurđenovac - Tomislav (Livana) 2:2, Hajduk (Popovac) - FEŠK (Feričanci) 2:2, Jedinstvo (Donji Miholjac) - Baranja Belje (Beli Manastir) 1:2, Slavonija (Punitovci) - Croatia (Velimirovac) 1:5, Bilje - Omladinac (Josipovac Punitovački) 0:0 i Hajduk (Marijanci) - Viljevo 1:1.


U 24. kolu, 15. i 16. svibnja, sastaju se: Tomislav - Slavonac, Ratar - Radnik, Omladinac - Đurđenovac, Viljevo - Bilje, FEŠK - Hajduk (M), Croatia - Jedinstvo, Baranja Belje - Hajduk (P) i Metalac - Slavonija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike