Sport
U GRADSKOM VRTU GOSTUJE ŠIBENIK

Osijek i dalje motiviran,
traži se potvrda drugog
mjesta i rušenje rekorda
Objavljeno 11. svibnja, 2021.
Osječani žele 21. ovosezonsku pobjedu koja bi značila novi klupski rekord, a traže i prekid serije od četiri susreta bez pobjede

Nogometaši Osijeka nisu imali mnogo vremena za rekuperaciju nakon susreta u Velikoj Gorici koji su odigrali u nenormalno teškim uvjetima za igru.

Uz taj umor koji će sigurno biti prisutan, jer je već kasna faza jedne naporne sezone, problem treneru Nenadu Bjelici prave i brojne ozljede zbog kojih mu je pola igračkog kadra izvan stroja. Zbog toga će se večeras protiv Šibenika više-manje morati osloniti na iste snage koje je su igrale protiv Gorice.

Postoje motivi
Utrka za titulu s Dinamom službeno je završena, jer bijelo-plavi više nemaju nikakve mogućnosti preskočiti Zagrepčane, pa će utakmica protiv Šibenika biti prva nakon dugo vremena u kojoj Osijek neće imati izraženi rezultatski imperativ. S obzirom na to da je i Šibenik uspješno okončao svoju bitku za opstanak bit će to susret za čisti prestiž. No, nemojte misliti kako će Bjelica dopustiti opuštanje.

- Prvo bih želio GNK Dinamu čestitati na osvojenoj tituli prvaka. Što se našeg susreta sa Šibenikom tiče imamo mi dovoljno motiva zbog kojih želimo pobijediti. Prvo ćemo prekinuti niz od četiri susreta bez pobjede, a onda je tu i lov na razne klupske rekorde. Želimo Mierezu omogućiti titulu najboljeg strijelca HNL-a, Ivušiću da ostane vratar s najviše “čistih mreža” u ligi, ostati najbolja obrana lige, postići tu rekordnu 21. pobjedu, a ujedno i srušiti klupski rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni. Povrh svega ova momčad je zaslužila dobar kraj sezone u kojoj je napravila toliko kvalitetnih stvari. Do prije dva kola bili smo uz rame s Dinamom za kojeg se govori kako igra najbolju sezonu u povijesti HNL-a. Već to dovoljno govori koliko smo i mi bili dobri - rekao je Bjelica.

Ipak, ostaje pitanje kako će rasterećenje od imperativa djelovati na momčad. S jedne strane to bi joj trebalo malo opustiti napetost, a s druge strane može se dogoditi pražnjenje koje ne bi bilo dobro. Iako je najbolji plasman u povijesti kluba nadohvat ruke, on matematički još nije osiguran.

- Šibenik je kvalitetna momčad. Bio je to i kod Krunoslava Rendulića, a novi trener samo je nastavio tim putem. Malo su promijenili raspored, ali mi uvijek gledamo samo sebe, pa je tako i ovaj put. Želimo staviti točku na “i” kada je osvajanje drugog mjesta u pitanju. Za to nam je potreban jedan bod, ali mi ćemo protiv Šibenika igrati na pobjedu. To smo činili uvijek otkako sam došao u klub, i činit ćemo sve dok sam ovdje. Osijeku ne smije biti ništa dovoljno dobro osim pobjeđivanja - smatra trener bijelo-plavih.

Moguće promjene
Što se momčadi tiče, sigurno će biti nekih manjih promjena. Neke od njih su neizbježne, jer kapetan Mile Škorić nije na raspolaganju zbog tri žuta kartona, a za neke se Bjelica možda odluči zbog kratkog razdoblja između dvije utakmice.

- Od svih ozlijeđenih vraća se samo Adrian Leon Barišić. Nismo u idealnom kadrovskom stanju, ali na teren ću poslati onih 11 za koje mislim kako su u ovom trenutku najbolji. Sve sad moramo prilagoditi igračima s kojima raspolažemo. Bit će promjena u svim linijama. U obrani smo na to prinuđeni, a veznom redu i napadu možda ubacimo poneki par svježih nogu. Ova kriza s ozljedama pruža priliku onima koji nisu imali preveliku minutažu tijekom sezone - kaže Bjelica, pa dodaje:

- Sad smo u određenoj fazi kada nam suparnici zabijaju pogotke bez previše muke, a nama realizacija baš ne ide. Vjerujem kako će se to protiv Šibenika promijeniti. Igrat ćemo s tri napadača.

Napetosti više nema. Osječani bi sad mogli zaigrati za svoju i navijačku dušu. Pružiti jednu dobru partiju koja će im u konačnici donijeti tu 21. ovosezonsku pobjedu i prekid niza od četiri susreta bez pobjede.

Dalibor Keler
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike