Novosti
NAGRADA “GLOBALLOCAL”

Osječkoj županiji nagrada za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva
Objavljeno 11. svibnja, 2021.
Prema odluci Međunarodne komisije, Osječko-baranjska županija dobitnik je nagrade i priznanja "Globallocal" najboljim regionalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Proces predlaganja kandidata bio je anoniman, a sudjelovala su programsko-organizacijska tijela Svjetskog kongresa poduzetnika i "Globallocala", velik broj poduzetnika, poduzetničkih potpornih i znanstveno-obrazovnih institucija te nevladine organizacije, mediji i druge institucije. Konačnu odluku o laureatima donosi Međunarodna komisija. Ukupno 122 predlagača predložila su 263 kandidata iz sedam zemalja.

Tajništvo projekta eliminiralo je kandidate koji nisu zadovoljili propisane preduvjete, a zbog velikog broja prijedloga izvršena je selekcija. Potom su neovisnoj 17-članoj Međunarodnoj komisiji dostavljeni prijedlozi na odlučivanje. Vrednovao se odnos regionalne zajednice prema poduzetnicima i poduzetništvu, kao i prema poslovnim udruženjima, te njihova međusobna komunikacija i suradnja, originalna rješenja i odluke u rješavanju konkretnih prepreka koje usporavaju razvoj poduzetništva, doprinos konkretnim programima i mjerama, razvoju i afirmaciji poduzetništva mladih te poticanje i javno vrednovanje pozitivnih poduzetničkih praksi, kao i ekonomskih politika koje unaprjeđuju ambijent za ubrzaniji i održivi razvoj poduzetništva. Da bi postao laureat, kandidat je morao dobiti dvije trećine glasova članova Komisije. Sukladno epidemiološkoj situaciji, svečana dodjela nagrada održat će se tijekom proljeća ili ljeta u Dubrovniku.

- Ova nagrada još je jedan dokaz kvalitete programa kojima Osječko-baranjska županija potiče malo i srednje poduzetništvo. S više od 30 projekata i aktivnosti među kojima su kreditiranje poduzetnika, informiranje i obrazovne aktivnosti te savjetovanje poduzetnika, poticanje pokretanja, razvoja i unaprjeđivanja poslovanja, razvoj i primjena inovacija i novih proizvoda, poticanje razvoja poduzetničkih zona i inkubatora, poticanje zapošljavanja te u suradnji sa svim institucijama poduzetničke podrške, Županija stvara preduvjete za povećanje konkurentnosti gospodarstva i porast zaposlenosti, unaprjeđivanje poslovnog okruženja kao i učinkovito upravljanje lokalnim i regionalnim razvojem - kaže župan Ivan Anušić.
I.Bošnjak
Možda ste propustili...

U IPSOSU VRLO ZADOVOLJNI ODRAĐENIM

Izlazna anketa gotovo pogodila rezultate izbora

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila