Mozaik
FESTIVAL U LOS ANGELESU ODRŽAN JE ONLINE

Film "Mare" najbolji na američkom SEEFestu
Objavljeno 11. svibnja, 2021.
Film "Mare" Andree Štake osvojio je nagradu za najbolji dugometražni igrani film na 16. izdanju Filmskog festivala jugoistočne Europe SEEfest, koji se umjesto u Los Angelesu ove godine održao online, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. Riječ je o drugoj nagradi ovogodišnjeg SEEFesta za tu švicarsko-hrvatsku koprodukciju. Marija Škaričić, koja nosi naslovnu ulogu, dobila je festivalsku godišnju nagradu za glumu, Legacy Acting Award. Osim "Mare" na istom festivalu nagrađeni su i dugometražni dokumentarni filmovi "Nun of Your Business" Ivane Marinić Kragić i "Ono drugo selo" Jadrana Bobana, koji dijele nagradu za najbolju fotografiju u dokumentarnoj kategoriji. Najboljim kratkometražnim animiranim filmom ovogodišnjeg SEEfesta proglašena je "Arka" Natka Stipaničeva, a "Cockpera" Kate Gugić osvojila je posebno priznanje žirija u istoj kategoriji.


Osnivačica i direktorica SEEfesta Vera Mijojlić rekla je kako te nagrade predstavljaju kulturnu i kinematografsku raznolikost jugoistočne Europe.


- Ponosni smo na svoje dosadašnje rezultate u otkrivanju novih talenata te u upoznavanju američke publike s ljepotama, umjetnosti i domišljatosti ovih marginaliziranih kultura - dodala je.


Filmski festival jugoistočne Europe SEEfest ove se godine umjesto u Los Angelesu održao online te je trajao od 28. travnja do 5. svibnja. U programu se prikazalo čak jedanaest hrvatskih naslova. H
Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike