Regija
POTPISANI UGOVORI

Za programe i projekte udruga 298.500 kuna
Objavljeno 10. svibnja, 2021.
ČAĐAVICA - Na temelju javnog poziva 18 udruga s područja općine Čađavica i Virovitičko-podravske županije dostavilo je zahtjeve za sufinanciranje programa i projekata koji se provode na području općine Čađavica. Načelnik Mirko Rončević donio je odluku o sufinanciranju udruga s ukupno 298.500 kuna, od kojih je udrugama s područja općine namijenjeno 268.000 kuna. Na prigodnoj svečanosti predstavnici udruga potpisali su ugovore o dodijeljenim sredstvima.
– S obzirom na općinski proračun, na naše mogućnosti, pokušali smo zadovoljiti sve one koji su do sada svojim djelovanjem pridonijeli promociji općine Čađavica i svima izaći ususret, tako da niti jedna udruga nije odbijena. Je li to njima zadovoljavajuće, o tome možemo raspravljati, ali svi koji su se javili dobili su određena sredstva, rekao je načelnik Rončević i svima ponudio daljnju suradnju.


Istaknuo je kako ne treba zaboraviti da Čađavica nije Općina koja može ispuniti sve želje, možda je neka udruga zaslužila više, ali sve udruge koje su opravdale utrošak dobivenih sredstava i koje su radile na promociji općine Čađavica uvijek se mogu javljati i njihovi zahtjevi bit će ispunjeni u skladu s mogućnostima općinskog proračuna.


– Želim da svi budu koliko-toliko zadovoljni, i da sve udruge imaju barem onaj minimum koji je potreban da rade, egzistiraju, i da se ne ugase, jer od svih tih udruga ovisi i općina, koja nije svrha sama sebi, nego služi aktivnostima svojih udruga, – zaključio je načelnik posebno istaknuvši Udrugu slavonskih uzgajivača hrvatskih hladnokrvnih konja kao aktivnog čuvara tradicije i značajnog promotora općine.


Načelnik Rončević zahvalio je prisutnom županu Igoru Androviću što su dvije udruge s područja općine Čađavica, Kulturno-umjetničko društvo Podravina i Udruga slavonskih uzgajivača hrvatskih hladnokrvnih konja, pomognute i sredstvima županijskog proračuna.
– Bogatstvo udruga svake općine i naše županije bogatstvo je promicanja kulture društva, i vi ste udruge koje okupljaju i koje su nositelji aktivnosti u mjestu, osobito u ruralnim područjima, rekao je župan Andrović.


Petar Žarković
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike