Mozaik
EUROSONG U ROTTERDAMU

Albina: Veselim se idućoj probi
Objavljeno 11. svibnja, 2021.

Nakon uspješno odrađene prve probe hrvatska predstavnica Albina u pratnji Branimira Mihaljevića i Uršule Tolj stigla je na svoju prvu press konferenciju u Rotterdamu. Zanimanje novinara za našu predstavnicu bilo je veliko, a sve prisutne najviše je zanimalo što misli o svojoj prvoj probi.

- Jako sam zadovoljna prvom probom. Naravno, imali smo nekih tehničkih poteškoća, ali prošlo je jako dobro. Mislim da je jako dobro što tijekom nastupa ne koristimo glavnu pozornicu. To je dobar trik i nešto što nastup čini posebnim. Zapravo nam je catwalk glavna pozornica, a na kraju koristimo malu pozornicu. Mislim da će nastup biti jako dobar. Imamo dovoljno vremena da sve pripremimo i veselim se idućoj probi - istaknula je Albina.

 



Otkrila je i kako, bez obzira na natjecanje u The Voiceu, nije natjecateljskog tipa jer je naviknula svoj talent dijeliti s drugima. Uz to, osvrnula se i na negativne komentare.

- Nije dobro da prije samog nastupa nešto loše utječe na tebe i uskrati ti priliku da zablistaš - izjavila je hrvatska predstavnica dodavši kako, osim negativnih komentara, ne prati ni kladionice.

Tijekom press konferencije, Albina je otkrila kako joj je najdraža hrvatska eurovizijska pjesma "Marija Magdalena", koju je Doris Dragović pjevala na Eurosongu u Izraelu 1999. godine. Otkrila je i kako je prije odlaska u Rotterdam dobila savjete od same Doris Dragović, ali i od Vanne te ostalih bivših hrvatskih predstavnika.

Albina je spomenula i našu urednicu i svoju veliku prijateljicu Marianu istaknuvši kako je upravo ona najviše vjerovala u nju.

- Želim joj zahvaliti jer nije sumnjala u mene i jako mi je drago da je ona dio svega ovoga. Iako nije ovdje s nama, osjećam njezinu energiju i drago mi je što ju nisam razočarala - istaknula je Albina i poslala lijepu poruku Mariani.

Na kraju je još istaknula kako se osjeća ugodno na pozornici i u outfitu za koji su zaduženi Stefan Orlić i Juraj Zigman. Impresionirana je organizacijom, ali ne i vremenom koje ju je dočekalo u Rotterdamu, jer je naviknula na sunčani Split. Naša predstavnica na samome je kraju druženja s novinarima otpjevala i refren pjesme "Euphoria", s kojom je švedska predstavnika Loreen pobijedila na Eurosongu 2012. godine u Bakuu, u Azerbejdžanu.

Inače, Albina na web portalu eurosong.hr svakodnevno piše svoj dnevnik o iskustvima iz Rotterdama, o tome kako se priprema i kako se osjeća. Tamo je, između ostalog, otkrila: "Ne mogu vjerovati da je proba na kojoj se praktički ne vidi ni pola toga trend na YouTubeu". T.K.

Mislim da je jako dobro što tijekom nastupa ne koristimo glavnu pozornicu, kaže naša predstavnica
Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike